Gesus och annat löst folk på Facebook

Gesus?

Gesus?

Igår blev jag attackerad på en grupp på Facebok, ”Journalister och annat löst folk”, ja det måste ha varit löst folk eftersom de saknade elementär kunskap om journalistik. Angreppet hade att göra med Näthuliganens ”vänner”. Man upprördes över att Gesus vänner dokumenterats för att förklara i vilket sammanhang (presenteras nedan) som denna näthuligan verkar.

Den gruppen drar sig inte för att lista, angripa, förfölja, ringa upp lokaluthyrare, stoppa obekväma seminarier, förhindra föreläsningar, tränga in på möten, anmäla TV-program om ämnen som man vill förbjuda och anstränga sig att förstöra yrkeskarriärer bland annat genom VOFs förvillar(anti)pris men också genom ryktesspridning.

När man nu själv känner sig listad så ylar man om pul och otillständig publicering av redan offentliggjord dokumentation. En skärmdump som bevisar att Facebook, mot sina egna regler, tillåter en fejkad person som dessutom utan bevis på sin omslagsbild i stor text beskyller en annan namngiven person för att vara bedragare. Skärmdumpen visar vilka som ansluter sig till detta näthat och de utgör kärnan av representanter i Sveriges antihumanistiska föreningar.

När man nu blir avslöjade kommer man att använda sina vanliga bortförklaringar och kalla det lögn, lögner och åter löööögner. Jo det ordet har man nästan lagt rabarber på. När man saknar fakta och argument återstår sedan invektiv.

För att förstå denna rörelse och dess bakgrund hänvisar jag till några artiklar nedan men den kan kort sammanfattas som en internationell sekt med uttalade mål att överta samhällsinstitutioner via entrism (Wikipedia, Vetapedia). Se en diskussionstråd här så förstår man resonemanget. Primära mål har varit utbildningsinstitutioner som KTH, media som SVT och SR (och tidningar som DN), kommunikationscentra som Orust kommun och företag som MacRent.

Man kallade sig från början antihumanistisk (med grund i marxism). När det inte fungerade ändrade man till Nyhumanism (ej att blanda ihop med en litterär rörelse i början av 1900-talet) och till slut sekulär humanism som initialt hade betydelsen av att kunna tro men hålla isär tro och vetenskap. Även detta begrepp ”sekulär humanism” (Vetapedia: ursprunglig version, Wikipedia förfalskad version) kapade man och förvandlade till ateistisk humanism. Det klargjordes i påföljande versioner av Humanist Manifesto att man eftersträvade ateism som världsreligion (Humanismen, vems röst?) och slutligen med order från högsta guru Paul Kurtz (som författat de senare manifesten) skalade man bort tilläggen och annekterade Humanism med stor H. Man kom att bygga upp sin rörelse i Sverige med den redan startade Vetenskap och Folkbildning vars initiativtagare Sven-Ove Hansson redan hade ett etablerat samarbete med rörelsens internationella grundare Paul Kurtz.

Tillsammans förvandlade man Humanismens tolerans och medmänsklighet till intolerans, förföljelse och samhällsdestruktion.

För att förstärka dess ateistiska riktning förklarade sig några andra ”andliga” ledare vara Nyateismens fyra ryttare och därmed myntades detta begrepp något som rörelsen i Sverige försöker tvätta bort med historieförfalskning på Wikipedia.

En okunnig debattör, Jimmy Ganzfeld, förnekade i det längsta ordet antihumanism, ansåg att jag hittat på det och övergick efter att ha insett att jag inte hittat på ordet till att jag använde det på fel sätt. Jo den taktiken, när man är överbevisad och står med brallorna nere, följer deras manual. Ganzfeld menade sedan att det var en konspirationsteori att Vof bevakade utvalda poster på Wikipedia.

Vof bevakalista Wikipedi 585 inlägg sedan 2006

Vof bevakalista Wikipedia 585 inlägg sedan 2006

När Ganzfeld blev överbevisad om det menade han att det inte var så konstigt och hänvisade till:

Är det konstigt att skeptiker bevakar ämnen som har med skepticism att göra? Lika konstigt som att kattälskare bevakar och bidrar till wikipediaartiklar om kattraser eller att glassfantaster bevakar och bidrar till artiklar om glass.

Jo, Jimmy Ganzfeld, skillnaden är om man har 500 poster som man bevakar där man avsiktligt förfalskar fakta, förvränger och saboterar wikipediaartiklar hos dem man utsett som angreppsmål och där man beskyddar de egna så att ingen annan kan komma in och korrigera direkta felaktigheter.
Häromdagen blev 250 wikipediaadministratörer utkastade av dessa skäl. 250 redaktörer på Wikipedia har blockerats pga misstanke om falsk redigering

Jimmy Ganzfeld är således starkt knuten till VoF. Hans arbete har inget med journalistik att göra. Han är på denna Facebookgrupp (Journalister och löst folk) i akt och mening att destruera journalistik som på något sätt hotar VOF. Patrick Österlund som startade tråden går under motsvarande motiv och är naturligtvis vän med Gesus. Jag kan inte hitta att vare sig Jimmy Ganzfeld eller Patrick Österlund publicerats i professionella sammanhang så jag misstänker att deras journalistiska bana är obefintlig.

Österlund har fått för sig att mitt arbete är en vendetta men jag har aldrig utsatts för vare sig Gesus eller någon annan Voffare då jag började gräva i detta mentala träsk och till min förfäran upptäckte hur illa det var. Således är det Gesus m fl som nu har en vendetta gentemot mig efter att jag har avslöjat dem.

Katrine Kielos skriver på Aftonbladets ledarsida (20 maj 2012) att Antihumanisterna kritiserar folk som tror på spöken men inte (dem) som tror på aktier.

Kielos hänvisar till ett citat:

”Det verk­liga kriget i världen står mellan ratio­nalitet och vidskepelse säger den kände biologen och ateisten Jerry Coyne”.

”I Sverige rasar föreningen Humanisterna [De är antihumanister och borde heta Ateistiska naturalister] mot folk som tror på spöken, kommuner som upplåter lokaler åt änglaminglerskor och ­religiösa uttryck – främst hos minoriteter som judar och muslimer.”

Kielos sammanfattar det med

”Vi verkar med andra ord [enligt Vof/Humanisterna] leva i en ­förnuftsstyrd västerländsk upplysning under ständigt hot från en ohelig allians av jihadister, homeopater och antro­posofer.”

Ja så kan man uttrycka det eller så ser man nyateisterna för vad de är: antihumanister som klätt sig i fel dräkt. Det är inte första gången ulven sätter på sig fårakläder. Deras ”förnuft” är reglerad, rigid dogmatik, likställd med vilken fundamentalism som helst religiös, ideologisk, politisk.

Kielos menar att:

”Egentligen är det hela väl ganska oskyldigt. Ateister har rätt till sin religion precis som alla andra och de har sina fanatiker precis som alla andra.”

Nja är det så oskyldigt när ateisterna jagar och spionerar på oliktänkande, saboterar yrkesmöjligheter, förstör karriärer?

Sedan ställer Kielos en relevant fråga:

”Men om det nu vore övertro, kvacksalveri och massillusioner man vill bekämpa – varför ger man sig då inte på finansbranschen?”

Kielos fortsätter:

– ”Jag skulle vilja se nyateisterna ta itu med idén att det finns en magisk hand inneboende i marknaden som vet allt, ser allt och kan tillfredsställa alla önsk­ningar. Och att de gjorde det med samma kraft som de ibland kan rasa mot religiösa minoriteter.”

Kielos nämner även alternativ och andliga minoriteter.

”Det gäller att behålla perspektivet. Den brittiske författaren Dan Hind har på­pekat att även om det finns problem med örtmedicin och homeopati som brukar kritiseras i förnuftets namn, så har WHO registrerat 8 985 fall av biverkningar från naturläkemedel mellan 1968 och 1997. Det kan jämföras med att University of Toronto räknar med att 106 000 amerikaner dör varje år av konventionella läkemedel.”

<Kanske är multinationella läkemedels­företag som manipulerar fakta för att öka försäljningen och hotar vetenskapsmän som kommer med obekväma ­sanningar.

Jo det är ett understatement.

Homeopati är ju ett kärt angreppsområde bland Voffare och ateister men sedan Fuglesangs debaklet i Almedalen har trovärdigheten i dessa angrepp eroderat med Funglesangsbluddret.Youtube: Utskrattad Fuglesang och Youtube TS.

Kielos avslutar med:

Huvudkonflikten i världen står inte ­mellan rationalitet och vidskepelse. … Vi har vårt eget kvack­salveri och våra egna massillusioner… Framförallt är upplysning och förnuft inte en statisk uppsättning idéer som ska för­svaras mot yttre fiender… Det är ett förhållningssätt till världen som du ständigt måste definiera åt dig själv.

Reflektion över Kielos ledare

Svårigheten att inse att andra har andra perspektiv är sannolikt oöverstigliga. De ateistiska naturalisterna (antihumanisterna) är plattseende. De är övertygade om att de har sanningen om verkligheten. Även om det bara är randen på linjalen de ser.

Således förmår de inte höja sig över denna linje eller se bakom linjalen vad som kan finnas där.

Deras irrationella logik följer bara de värden som finns representerade utefter graderna på linjalen.

Det som är bra med Kielos artikel är att AB tycks visa att vinden vänder. Intoleransen från nyateisterna har nått en punkt då man tröttnat och säger stopp! Hit men inte längre.

Naturligtvis hetsar det upp styrelsen i (Anti)humanisterna. Men inläggen blir som att spotta snus i motvind. Man kan inte längre försvara sin intolerans med att demonisera resten av jordens befolkning.

Denna del av KIelo är återpublicerad text från 2012, lika aktuell idag.

Börje Peratt

Referenser
Rasa mot finansvärlden – inte bara kristallhealarna
Humanisterna kritiserar folk som tror på spöken – men inte tron på aktier (Katrin Kielos Aftonbladet 20 maj 2012)
Ateisterna ägnar sig åt häxjakt (Newsmill 7 sep 2011)
Humanisterna och antihumaniströrelsens historik – En ulv i fårakläder (Newsvoice 2 feb 2012).
Nyateisterna trampar ner medmänskligheten. (Newsvoice 21 mars 2012)
Fullt möjligt förena tro och vetenskap (Svenska Dagbladet 27 mars 2012)
Styrelseledamot Per Edman i VoF polisanmäldes (Lars Gustavsson Newsvoice 7 feb 2012)
Länk: Gesus Pettersson
Vem är Gesus Pettersson som har GesusBloggen?
Börje Peratt: Näthuliganismen missbrukar yttrandefriheten LÄNK

Om borjeperatt

Börje Peratt born in Sweden 1949, producer, writer, filmmaker, director, composer and human scientist received his professional education at The Dramatic Institute, Stockholm (1975). Master degree in Education and a Bachelor in Psychology (Stockholm University). Background in Swedish Public Broadcast Radio and Swedish Public Broadcast Television. Scientific project "On Origin of Consciousness" is published in three books. Invented a Life Compass and teaches Leadership.
Det här inlägget postades i Antihumanister, journalistik, Wikipedia och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Gesus och annat löst folk på Facebook

 1. Åsa B skriver:

  Tack Börje för så tydliga klargöranden. Jag har ju med stor behållning läst dina artiklar och även andra texter. Du är mer produktiv än de flesta. TV-serier, filmer, böcker, musikaler, teaterpjäser och vad allt. Så jag förstår inte hur du hinner med också denna strid för humanismen.

  Jag undrar annars vad dessa typer gör. Åstadkommer de något? Har den där Jimmy Ganzfeld eller Patrick Österlund för den delen publicerat någonting? De verkar i alla fall inte vara riktiga journalister. Vem är Gesus? Har han gjort annat än lögnat sig genom sina bloggtexter.

  Du är så oerhört mycket större än dessa foliehattar så jag tycker du kan strunta i dem. Bättre att fortsätta med annat som du också är så bra på. Väntar med spänning på kommande bok.

  Åsa B
  fanforever

  • borjeperatt skriver:

   (((Tack Åsa)))
   Visst är det trevligt med uppskattning. För att förklara mig om jag nu behöver det, så är allt jag gör med inriktning på ”Rätten till sitt eget liv”. Dessa typer har visat sig hota denna grundläggande rättighet. Jag tror inte man kan blunda bort dem som man i Tyskland på 30-talet försökte blunda bort nazisterna.
   Snarare börjar det bli dags att ta sig an elefanterna.

   Jodå boken eller snarare böckerna är på G. Pluss lite annat.
   Återigen tack 🙂

  • borjeperatt skriver:

   Anna Linnéa, Ne inte så jättearg. 🙂 Har alltid försökt ta tag i sån´t jag finner angeläget att beskriva. Gör man det sakligt så är det befriande. Dock hoppas jag väl att flera ska ta mod till sig. ❤

 2. borjeperatt skriver:

  På facebooktråden som denna artikel handlar om fortsätter Patrick Österlund och Jimmy Ganzfeld sin hopplösa pennfäktning som avslöjar en monumental okunskap. Sidans ledare har äntligen bett om att få stopp på tråden. Jag skrev ett sista inlägg som svar på de frågor som ställdes.

  Patrick Österlund (som kallar sig journalist alternativt löst folk fast har han publicerat något journalistiskt?) frågar på Facebook: ”Exakt vilka seminarier som blivit stoppade”. Jag nämner några VOF-Humanistattacker som går ut på att förhindra misshagligas möjligheter till framträdanden. Här nämns även en som det kommer att rapporteras om bara december gått och seminarieserien är genomförd.

  Martin Rundqvist Vofs ordförande ifrågasätter (på Skeptikerpodden) att: Högskolan i Skövde hyr ut lokal för föreläsning om faror med trådlös teknik vilket man informerat till medier så att man får spridning på budskapet (TV 4)

  Läkaren Mats Reimer (vof) kontaktade lokaluthyrare för att förhindra en KI forskare att föreläsa om elöverkänslighet. Han har även försökt stoppa föreläsning på ABF av en vaccinkritiker: En anonym skeptikerblogg berättar. Inspelning från antivaccinationsföreläsning…

  Nyligen har ett seminarium om alternativ medicin försökt stoppats genom att gå på lokaluthyrare. En artikel om det är planerad då seminariet är genomfört.

  Den 27 februari 2012 publicerades en artikel av Christer Sturmark i Aftonbladet ”Kommuner ska inte upplåta lokaler åt kvacksalvare” .

  Facebook diskussion om ”Kritiker (Vof/Humanister) menar att Örebro kommun inte borde hyra ut lokal till seans … (SVT-klipp)
  https://www.facebook.com/permalink.php

  Terry Evans i AB: ”En del kritiker, bland annat från Humanisterna, menar att kommunen inte borde hyra ut sina lokaler till ovetenskapliga seanser. Terry har trakasserats och hängts ut. Hårt och ­ofta. Hans fanpage på Facebook har vandaliserats och i december 2011 polisanmälde han en representant från föreningen Vetenskap och folkbildning för förtal. Utredningen lades emellertid ner.”
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14659493.ab

  FN:s förklaring om de mänskliga rättigheterna

  Artikel 18: Var och en har rätt till tankefrihet, samvetsfrihet och religionsfrihet. Denna rätt innefattar frihet att byta religion och trosuppfattning och att, ensam eller i gemenskap med andra, offentligen eller enskilt, utöva sin religion eller trosuppfattning FN:s förklaring om de mänskliga rättigheterna.

  Artikel 19: Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser.

  Dessa mänskliga rättigheter kränks varje dag av VoF (Vetenskap & Folkbildning) och dess anhängare i en sådan omfattning att de för länge sedan passerat förtal och grova kränkningar.

  Deras metoder utgör ett allvarligt hot mot demokratin.

  • borjeperatt skriver:

   En alltmer desperat Jimmy Ganzfeld:

   Din blog är full med lögner och du har inte verifierat ETT ENDA av dina påståenden med vettiga källor. Du kontaktar inte personerna som du ”kritiserar” så att de kan försvara sig mot dina lögner utan kör på som om det inte finns någon morgondag med dem. När du inte ens kan göra den mest grundläggande research så börjar man ju undra om alla dessa utbildningar du hävdar att du gått också bara är lögner. Nu inväntar vi polisens utredning tycker jag.

   • borjeperatt skriver:

    Jo Jimmy Ganzfeld en polisutredning är redan startad och undersöker just nu ”era” metoder. Tänk att du och många med dig ylar ”lögner” så fort ni är avslöjade.

 3. borjeperatt skriver:

  Nu har också Patrick Österlund svarat:

  Jag har aldrig kallat mig journalist, aspirerar inte på att vara det eller bli det heller. Men jag har en känsla av att jag faktakollar mina inlägg mer än vad du gjort Börje. Du ljuger, far med osanningar, beter dig som den näthuligan du söger dig motarbeta. Ingen av dina ”motståndare” har ngnsin hängt ut folk på det sätt du gjort. Att sen säga att du fått saker tillskickade gör inte saken bättre. DU förföljer dessutom folk likt en nätstalker, eftersom du envist hävdat att en person är en annan (Souleye kontra Gesus Pettersson). Och du har inte bemödat dig med att faktakolla det innan du bestämt dig för att förstöra dennes liv och rykte.
  Du är inget annat än en dålig ”journalist”, om du nu envisas med att kalla dig det.

  Patrick Österlund: Och att kasta ur sig FN’s mänskliga rättigheter är mycket märkligt när det kommer från dig, med dina uthängningar.Och om du nu envisas; Artikel 12 passar utmärkt in på din tilltag att hänga ut folk.

  Patrick Österlund tillstår nu att han inte är journalist (så där fick jag rätt i min iakttagelse, då måste han således anmält sig som ”löst folk”) redovisar en monumentan okunskap eller ovilja att ta in verkligheten. Han påstår att: ”Ingen av dina ”motståndare” har ngnsin hängt ut folk på det sätt du gjort”.

  Mot detta står att Vetenskap och Folkbildning genom antipriset Årets Förvillare har förstört andras livs som lett till barnadöd och att människor flytt landet. Detta har lett till tidningsartiklar och att de man attacker drabbats av mediadrev. Med ett trendbrott 2012 då endast voffare som fick pris årets folkbildare skröt om det.
  2012: Medierna i P1
  Jag hade något år innan häftigt kritiserat dem för deras tendentiösa journalistik och påstått att de var Vof-lierade vilket de då protesterade mot.
  Övernaturligt, radioprogram

  Ja historien visade väl att jag fick rätt de fick VoFs pris som årets folkbildare.
  Länkar på det temat: Näthat toppen på isberget Del 7 – Public service

  Förutom dessa listor har man förföljt Terry Evans och Marina Szöges m flera och trashat dem på sociala forum, i bloggar och på google.

  se nästkommande artikel Studie av VoF pseudiker med skärmdumpar av människor som VoF hänger ut på nedsättande sätt med förnedringspriset årets förvillare.

 4. borjeperatt skriver:

  Fredrik Fridsten svarar så här angående: ”Artikel 19: Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser.”

  FREDRIK FRIDSTEN:

  Ja? De har däremot inte rätt att stå oemotsagda och fria från kritik.

  Fredrik det är stor skillnad på att kritisera i sina egna eller öppna forum eller i artiklar (vilket jag gör) och att istället störa mötesfrid i lokaler och i sammanhang på nätet där man överträder meningen med dessa forum riktade till vänner och samhörighetssökande, där man angriper hemsidor och saboterar mailboxar med mailbombning. Uppenbarligen kan du inte respektera denna skillnad och då gör du och dina associerade er skyldiga till övertramp på mänskliga rättigheter./B

 5. Ping: Ett mönster av pseudoskepticism | Börje Peratt utforskare

 6. Ping: Gesus den anonyme näthataren Magnus Pålsson Souley | Börje Peratt - Debatt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s