Anders Tegnell och Bjärredfamiljens bortgång

Anders Tegnell ME.jpg

De tragiska självmorden och morden på två egna barn i Bjärred har av föräldrarna i ett brev förklarats med familjens ”meningslösa liv” efter att barnen insjuknat i kroniskt trötthetssyndrom, ME.

Orsaken till denna sjukdom, kroniskt trötthetssyndrom, ME kan vara vaccination med smutsig svininfluensavaccin. Den officiella förklaringen i Sverige om inte förnekar sambandet så hymlar man om det. Länk Naturligtvis tillstår inte sjukvården sitt ansvar även om landet tagit på sig en viss skuld och ersätter en del drabbade med struntsummor. Man för också fram andra förklaringar till ME än vaccin. Se Not

Men alldeles oavsett förklaringar och bortförklaringar så är de möjliga sambanden mellan svininfluensavaccin och ME klarlagda i flera internationella studier som: Chronic Fatigue Syndrome after Swine Flu Vaccination och The Wave Begins? Swine Flu, ME/CFS and the CDC. Swine flu vaccine and ME/CFS – fourth ME Association update är en organisation som informerar om detta. LÄNK Det skulle vara uppseendeväckande om svensk forskning kom fram till motsvarande. Eftersom krafterna som vill förneka detta samband är för starka här.

Det skulle naturligtvis vara grovt oskäligt och felaktigt att säga att Tegnell är skyldig till Bjärredfamiljens sätt att avsluta sina liv, men det skulle vara lika felaktigt att säga att Tegnell inte kan ha orsakat motsvarande lidande för ett stort antal familjer i Sverige genom sin ihärdighet i att tvinga på svenska folket detta förfärliga vaccin. Trots motstånd från tiotusentals som ansåg det vara en svår hälsorisk.

Socialstyrelsen drev vaccineringen som en landsomfattande kampanj och ett stort antal människor har fått sina liv förstörda på grund av de neurologiska skador (vanligast är kanske Narkolepsi som också orsakar bla svåra trötthetssymptom) som drabbat flera tidigare fullt friska.
Ansvarig för kampanjen var Anders Tegnell som sedan fick ett lyft i sin karriär. De stora vinnarna var läkemedelsbolagen som kunde prångla ut skitig medicin för 350 miljoner kronor. Större delen fick sedan destrueras, således spolas ned och ut i våra vattendrag. I mars publicerade jag artikeln Vaccinbluffen ett bedrägeri som sprids av SVT.

Fusket har kostat länder miljarder och i stort sett alla som vaccinerat sig har gjort det i onödan. Varav en del dött och en del, innan vaccinering fullt friska, har blivit obotligt sjuka. Vilka ska bestraffas för det?

Anders Tegnells respons på kritiken mot kampanjen var att ”om det händer igen skulle han göra samma sak”. Om han nu inte har blodet från familjen i Bjärred på sina fingrar så skulle han ändå göra om en massvaccinering igen – hur farlig är han då? Det brukar ofta komma en framstöt om pandemier och påhittade behov av nya vaccin vid årsskiftet.

/BP

Not: Den officiella förklaringen av ME

Finns inget botemedel

ME/CFS står för myalgisk encefalomyelit/chronic fatigue syndrome. Myalgi betyder muskelsmärta och encefalomyelit är en inflammation i hjärnan eller ryggmärgen. Tidigare kallades sjukdomen ofta kroniskt trötthetssyndrom. Den beteckningen har dock kritiserats för att vara missvisande.

Vanliga symtom på ME/CFS är svår utmattning som inte släpper efter vila, sömnproblem, ledvärk, magbesvär och muskelsvaghet. Många patienter är sängliggande stora delar av dygnet.

Det är oklart vad som orsakar sjukdomen. Det är vanligt att den börjar med en infektion, som den drabbade inte återhämtar sig ifrån.

I nuläget finns inget botemedel mot ME/CFS. Många drabbade upplever dock en viss förbättring med tiden. Vissa åtgärder, däribland medicinering, kan lindra symtomen. Överansträngning riskerar att leda till att tillståndet försämras.

Källor: Riksförbundet för ME-patienter och Vårdguiden

Om borjeperatt

Börje Peratt born in Sweden 1949, producer, writer, filmmaker, director, composer and human scientist received his professional education at The Dramatic Institute, Stockholm (1975). Master degree in Education and a Bachelor in Psychology (Stockholm University). Background in Swedish Public Broadcast Radio and Swedish Public Broadcast Television. Scientific project "On Origin of Consciousness" is published in three books. Invented a Life Compass and teaches Leadership.
Detta inlägg publicerades i Sjukvård och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Anders Tegnell och Bjärredfamiljens bortgång

 1. affabro skriver:

  Tack för att du belyser allvarliga problem i samhället Börje Peratt. Du inger hopp i mörkret.

 2. Carina Bot skriver:

  Mycket bra artikel. Tack!

 3. holfve skriver:

  Studier i USA har visat att 93% av utredda ME-patienter hade mögeltoxiner i sig mot 0% av kontrollgruppen, se http://www.mögelförgiftad.com

 4. Ringaren i Notre Dame skriver:

  Hej!
  Ja, ME är en mystiskt sjukdom. Men den har kolossala likheter med MS … och kan någon med hundraprocentig säkerhet säga att det inte helt enkelt är 2 varianter av samma sjukdom, som påvisas på olika sätt men som har nästan identiska symptom?
  En av de få skillnaderna när det gäller symptom är att ME-patienter ofta blir sämre av träning, medan MS-patienter sägs bli bättre …
  Men det stämmer ju inte … för flera ME-patienter känner att de blir bättre av träning … medan flera MS-patienter rapporterar att de blir avgjort sämre …
  Många MS- och ME-patienter verkar således kunna fylla i exakt samma symptom … och det är svårt att peka på egentliga olikheter … förutom när det gäller hur diagnosen ställs …
  Och när det gäller hur sjukdomen startade är likheterna ännu större … samma misstänkta orsaker verkar finnas hos båda sjukdomarna.
  Några vanliga misstankar, om man frågar patienterna själva, tycks vara körtelfeber, influensavaccin, andra vaccin/mediciner, virusinfektioner, kvicksilver (från exempelvis amalgam, vaccin, fisk och annan mat, vissa områden, cigaretter, arbetsplatser osv.) och när man tittar på den inofficiella statistiken så ser man mönster, som skulle ha kunnat leda till riktigt bra studier – om man bara hade velat ta itu med sjukdomens orsaker. Men när man inte medicinskt kunnat påvisa resultat via prover hittills blir man mindre benägen att ens försöka framöver. Att flera läkare har så låga tankar om den här sjukdomen gör den dessvärre till en ännu värre sjukdom att få … och folk blir mindre benägna att söka hjälp när de inte blir tagna på allvar, vilket i sig ger fler med förvärrad depression.

 5. Pingback: Coronaviruset – orimliga åtgärder? | Börje Peratt utforskare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s