Media [Pseudo] skeptiker, vem är vem

Ja Media skeptics är kanske en väl generös och överslätande titel. Jag betraktar dem inte som skeptiker utifrån vetenskaplig och journalistisk kvalitet. Snarare är de pseudoskeptiska propagandamaskinister.  Jag har till några lagt till artiklar jag skrivit om dessa. Har också delat upp dem i Top Dogs och några andra. Jag saknar den fulla besättningen av Nyateisterna men Dawkins får representera dem.
Börje Peratt

Top Dogs


Paul Kurtz

Paul Kurtz

Paul Kurtz var ordförande [ideologisk auktoritär ledare] i CSICOP, grundare och ordförande i rådet för sekulär humanism [mer korrekt intolerant nyateistisk naturalism], och den ledande utgivaren av [pseudo]skeptisk litteratur genom förlaget Prometheus Books.

Den ateistiska skeptikerrörelsens tillkomst

More…


Richard Dawkins

Richard Dawkins, Ph.D.

Richard Dawkinsutsågs av CSICOP till ”förnuftets lovsång priset” (In Praise Of Reason Award) 1992. Han är professor i Public Understanding of Science vid Oxford.

Dawkins förnuft gick ut på att människan drevs av en egogen.

Halleluja!

Om Dawkins här: Richard Dawkins – psykopati

Richard Dawkins Wikipedia historieförfalskning

More…

Susan Blackmore

Susan Blackmore, Ph.D.

Susan Blackmore är en av Storbritanniens mest kända medie skeptiker. En CSICOP Fellow, hon tilldelades CSICOP
Distinguished Skeptic Award 1991. Hon avsade sig senare CSI medlemskapet av motsvarande skäl som Truzzi. Dvs att dessa så kallade ”skeptics” snarare var pseudoskeptiker.

Men ändå gjorde hon ett märkligt framträdande på TSC 2014 som jag beskrivit här: Link

Hon avfärdade alla Nära Döden Upplevelser (NDU) som hjärnspöken. Eftersom hennes eventuella utanför kroppen upplevelse  (UKU) framkallats under en kick av droger kunde andra inte ha haft NDU då de utsatt för hjärtinfarkt eller andra dödshotande upplevelser. Hennes narkotikapåverkan jämförde hon således och likställde med helt andra fysiska och psykiska anspänningar.

Heja Blackmore imponerande!

More…


Edzard Ernst - Institute for Science in Medicine

Edzard Ernst, M.D., Ph.D.

Edzard Ernstwas Storbritanniens första professor i komplementär och alternativ medicin (CAM); stolen skänktes av Laing stiftelsen vid University of Exeter 1993.

Om Ernsts bluffmetoder här: Christer Sturmark och pakten mot alternativmedicinen

More…


Susan Gerbic

Susan Gerbic

Susan Gerbic är en av grundarna av gruppen Guerrilla Skepticism på Wikipediaoch en av grundarna av Monterey County
Skeptiker (Kalifornien).

Om Gerbics antidemokratiska och antihumanistiska aktiviteter: Vetenskap och Folkbildning – en åsiktspolis på Wikipedia

Wikipediaguerillans internationella förgrening

Wikipediapolisen är organiserad

More…


James Randi

James Randi

James Randi är en trollkarl (The Amazing Randi”) och showman som beskriver sig själv på sin hemsida som ”världens mest outtröttliga utredare ochdemystifier” av paranormala och pseudovetenskapliga påståenden.” I själva verket är han avslöjad som debunker och pseudiker.

James Randi – avslöjad

Zammits fiktiva korsför är relevanta då de frilägger fakta kring Randis Challenge Hoax (1 milj dollar utmanar bluff) och klär av Randis okunskap om det paranormala och en rad andra förhållande som han valt att ”undersöka” och ”avslöja”. I själva verket så är det endast hans fördomar och pseudoskepticism som avslöjas.

James Randi i korsförhör del 1

James Randi i korsför del 2

More…


Richard Wiseman

Richard Wiseman, Ph.D.

Richard Wiseman är en fellow av CSICOP, konsult, redaktör för Skeptical Inquirer, och en medarbetare till Rationalist International.

Richard Wiseman gjorde bort sig i Skavlans då han hävdade att gud och andlighet inte finns. Ett pseudoskeptiskt påstående som avslöjar honom som pseudoskeptiker. Det går inte att bevisa Guds ickeexistens like lite som det går att bevisa att andlighet inte existerar.

Pinsamt Wiseman pinsamt. Ändå ville SVT ha också dig till Skavlans.

More…

Några andra


Jerry Coyne

Jerry Coyne, Ph.D.

Jerry Coyne är professor vid institutionen för ekologi och evolution vid University of Chicago.
More…


David Deutsch - Physics Ox

David Deutsch, Ph.D.

David Deutsch arbetar på Centrum för Quantum Computation vid Clarendon Laboratory, Oxford University.

More…



Chris French

Chris French, Ph.D.

Chris French framträder regelbundet i brittisk radio och tv i rollen som en informerad skeptiker”. Han är redaktör för Skeptic magazine, en publikation av brittiska och irländska Skeptiker, produceras och distribueras av CSICOP.

More…


Martin Gardner

Martin Gardner

Martin Gardner var en av grundarna av CSICOP, och har beskrivits som den Enskilt mest kraftfulla antagonisten mot
paranormala fenomen under den andra halvan av 1900-talet .

More…


Bruce Hood

Bruce Hood, Ph.D.

Bruce Hood är rådgivande på redaktionen  och i styrelsen för The Skeptic och är professor i psykologi vid universitetet i Bristol. Han är mest känd för sin idé om att människan är trådansluten (hard-wired) till religion och vidskepliga föreställningar.

More…


Nicholas Humphrey

Nicholas Humphrey, Ph.D.

Nicholas Humphrey är en evolutionär psykolog vid London School of Economics. Han höll PerrottWarrick Research Fellowship för psykisk Forskning vid Cambridge University.

More…
Mike Hutchinson

Mike Hutchinson

En av de mer extrema skeptiker, är Michael Hutchinson Storbritannien representant för CSICOP och medförfattare (med journalisten Simon Hoggart) av  Bizarre Beliefs (1996).

More…


Ray Hyman

Ray Hyman Ph.D,

Ray Hyman är professor emeritus i psykologi vid University of Oregon. Han sitter i styrelsen för CSICOP och styr dess underutskott för parapsykologi.

More…


David Marks

David Marks, Ph.D.

David Marks är en CSICOP Fellow och professor i psykologi och forskningsledare, Centrum för Hälsa och rådgivning, City University, London.

More…


PZ Myers

P.Z. Myers, Ph.D.

P.Z. Myers är docent i biologi vid University of Minnesota, som specialiserat sig på evolutionär utveckling.
More…

Michael Shermer

Michael Shermer

Michael Shermer är utgivare av The Skeptic magazine, chef för The Skeptic Society, värd för skeptikernas föreläsningsserie
California Institute of Technology, och författare till Skeptic”, en Scientific American
column.   More…



Lewis Wolpert

Lewis Wolpert, Ph.D.

Lewis Wolpert är professor i biologi tillämpad medicin vid University College, London. Han var under fem år ordförande
av Copus, utskottet för offentlig förståelse av vetenskap.
(”mental sanering”)

More…


Tony Youens

Tony Youens

Tony Youens har stigit som en media skeptiker på brittisk television med många framträdanden på dagtid såsom t.ex. “Vanessa”, “Kilroy”, “The Heaven and Earth Show” and “Stigmata: The Marks of God”.

More…

Om borjeperatt

Börje Peratt born in Sweden 1949, producer, writer, filmmaker, director, composer and human scientist received his professional education at The Dramatic Institute, Stockholm (1975). Master degree in Education and a Bachelor in Psychology (Stockholm University). Background in Swedish Public Broadcast Radio and Swedish Public Broadcast Television. Scientific project "On Origin of Consciousness" is published in three books. Invented a Life Compass and teaches Leadership.
Detta inlägg publicerades i Antihumanister, Nyateister, Pseudoskepticism, Richard Dawkins, Skeptical About Skeptics, Wikipedia guerilla och märktes , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Media [Pseudo] skeptiker, vem är vem

  1. Pingback: Skeptiker i Väst, vem är vem? | Vetenskap och Folkbildning

Lämna en kommentar