Alternativismens självförstörelse

Frågan är hur man ska se på en värld där det är uppenbart att hot kan komma från alla möjliga håll och där en del av dem som förväntas vara stöttare eller allierade plötslig förvandlas till backstabbers.

Jo bland alternativister, vars existens och rättigheter jag har försvarat, visar det sig finnas representanter för just den slags flummighet, fördomsfullhet och rent ut sagt dumhet som ”skeptikerna” angripit. Man har som inom vilken förvirrade rörelse som helst anammat mantran som leder till tunnelseende. Är man mot dem ja då tillhör man MSM. Vad det är? Jo ”mainstream media”. Sedan spelar det ingen roll att din dominerande verksamhet bevisar att du är en fri forskare, fri journalist och fri filmare.

Madonna: Åldersfascism är som rasism.

Bland dessa finns det några självpåtagna ledare varav en hävdar kärlek till människan samtidigt som man förklarar mänskligheten som robotar. Jo jo här blir ”klar sikt” något av ett sugrörsseende. Här tar ”På klar sikt” också till ”åldersfascism”, ett auktoritärt maktspråk som förvandlar motståndare till ”gamlingar” ej värda att lyssna på. Denna slags åldersfascism lär ju slå tillbaka ganska snabbt.

Ett annat mantra är globalism som då ska stå för ondska och så hänvisar man till konspiratoriska påståenden om makter, dolda och öppna. I praktiken handlar det om att försvara sin okunnighet, nationalism och sin främlingsfientlighet.

Det har i släptåget av ”Fake news” dykt upp ett antal domedagsprofeter som fått läsare bland dessa alternativister.
Det råder ingen tvekan om att det mesta baserar sig på ren rappakalja. Men hos alternativister omvandlas det till sanningar. Ja här har Trump visat vägen när det gäller att förvandla lögn till ”alternativ sanning”. Om han uttalar sig så är det i praktiken det motsatta som är sant.
En chock var att inse att denna våldtäktsman, lögnare och bedragare har blivit något av en hjälte hos alternativister. Hur kan man ens ta pizzagate på allvar?

Nu 2017 när det fanns alla möjligheter för alternativister att gå ihop och medverka till en positiv förändring, visar många att man egentligen inte har vare sig förstånd eller moral för denna förändring. Så vi ser en splittring och egoism som tornar upp likt en varkula. ”Fake news” är det som gäller.

Jag betraktar det tillfälligt som tragiskt och kontraproduktivt. Men återigen människor tycks ha behov att uppleva det värsta för att förstå vad de inte vill ha.

Som jag uttalat tidigare jag tar avstånd från skeptikerrörelsens övergrepp och nu också från de delar av alternativrörelsen som uppvisar motsvarande protektionism, rigiditet och inskränkthet.

I detta gäller det att försvara och bevara plattformen för humanism. I min värld är det frihet från dogmer, heliga kor och dumbesatt populism.

Börje Peratt

Om borjeperatt

Börje Peratt born in Sweden 1949, producer, writer, filmmaker, director, composer and human scientist received his professional education at The Dramatic Institute, Stockholm (1975). Master degree in Education and a Bachelor in Psychology (Stockholm University). Background in Swedish Public Broadcast Radio and Swedish Public Broadcast Television. Scientific project "On Origin of Consciousness" is published in three books. Invented a Life Compass and teaches Leadership.
Detta inlägg publicerades i Alternativister. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s