Börje Peratt

Börje Peratt forskare

Börje Peratt (1949–) fil mag i pedagogik och fil kand i psykologi är en svensk forskare, journalist, filmare och författare. Igångsatte som doktorand  forskarutbildning vid Pedagogiska Institutionen Stockholms Universitet och ett samarbete med KTH. Prefekten vid SU godkände inte denna lösning varför Börje Peratt fortsatte sin forskning utanför universitetet.  Driver forskningsprojektet ”Medvetandets Uppkomst” sedan 1988 som publicerats i två böcker och en studie publicerad Universal Journal of Psychology. [1] Ansluten till Researchgate

Ordförande i Humanism och Kunskap, (sedan 2012). En organisation som främjar kultur och vetenskap i syfte att bidra med förståelse kring det mänskliga medvetandets till synes oändliga möjligheter att forska och skapa. I bildandet av föreningen ingår att återerövra humanismen och dess grundläggande värderingar som rätten till sin egen livsåskådning och rätten till sitt eget liv. Grunden för mänskliga rättigheter. Med detta följer också respekt för människoliv och människans önskan om att förverkliga sina drömmar. Att kunna diskutera åsikter och få framföra dem och få dem bemötta är också grunden för demokrati.

Före allt annat kommer rätten att få följa sitt eget spår att få pröva de frågor som man finner obesvarade eller bristfälligt besvarade.
Inget provocerar så mycket som intoleransen och hämmandet av denna nyfikenhet. Så parallellt med min forskning som denna blogg borde handla om har den istället kommit att handla om kampen för rätten att få följa sitt spår. Och i detta att tydliggöra det hot mot kunskapsbildning och vetenskap som dagens inkvisatorer tagit på sig, Antihumanisterna. Därför blir denna blogg egentligen ett uttryck för att avslöja dem.

Eget forskningsprojekt sedan 1988 är om ”Medvetandets Uppkomst” som publicerar i tre böcker.

  1. On the Origin of Consciousness – A Personal Experience on the Interaction of Mind and Body (LINK). Universal Journal of Psychology 4(1): 47 – 62, 2016 http://www.hrpub.org DOI: 10.13189/ ujp.2016.040105

Medvetandet Uppkomst.
Succébo-fröet till framgång
”TOLV SINNEN”
FÖRSÖK IGEN – Try and try again!

Länkar
Peratt, Börje – LIBRIS
Börje PerattBöckerBokus.com
Börje Peratt
LinkedIn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s