Dan Larhammar hur snedvridet kan det bli?

Dan Larhammar ligger bakom de mediadrev som orsakat tio års förföljelse av läkaren Erik Enby vilket dokumentärfilmen Läkaren som vägrade ge upp kommer att visa.

Som forskare behöver man inte tro på att något fungerar för att forska på det. Det är en del av Vetenskapens grundbultar. Jag har belyst vad jag finner vara pseudovetenskapliga handlingssätt i några artiklar. Om det ligger bakom att Larhammar tackar nej till en intervju för filmen om läkaren Erik Enby vet jag inte men han har inte tagit chansen att ge sin syn på saken. Han borde annars försvara just vetenskapliga hedersbegrepp.

Larhammar synsk?

Larhammar har avfärdat att medverka i en intervju om sin del i aktiviteterna kring Erik Enby med motiveringen att min film var vinklad. Detta skrev också Larhammar på VoF-forum den 20 juli 2015 innan filmen ens hade börjat spelas in. Ett sådant beteende är symptomatiskt för pseudoskepticism. Man kan även ställa sig frågor om Larhammars moral och brist på etik.

Om han nu ansåg filmen vara snedvriden, innan den ens spelats in, så hade han ju chansen att räta upp den. Han insåg säkert att han skulle vara chanslös i en intervju och skulle avslöjas i de ämnen han anser sig ha kunskap om men där han saknar både akademisk kompetens och praktik. Han är inte läkare, har inte haft ansvaret för en enda patient är således total okunnig i de ämnen som vissa dagstidningar och Public Service låter honom agera expert i.

Däremot har han utvecklat mobbarens strategi till fullo. När han beslöt sig för att krossa Erik Enby visste han exakt vad han skulle göra. Som dåvarande ordförande i Vetenskap och Folkbildning byggde han också upp sin makt. Media är det viktigaste forumet. Han visste vilka han skulle smörja. Han såg till att Robert Aschberg tilldelades ”Årets Folkbildare” i januari 2005. Under detta år arbetades planen för mediadrevet fram och i April 2006 kom TV3 Insider med Aschberg som programledare och där Erik Enby hängdes … ut med Robert Aschbergs hjälp. Det inslaget baserat på lagvidriga tolkningar, fiction och lögner ledde sedan till att Enby blev av med sin läkarlicens.

Förhållandet till protegen KTH läraren Jesper Jerkert är besynnerligt. Jerkert efterträdde Larhammar som ordförande i Vetenskap och Folkbildning. Tillsammans skulle de komma att genomföra en rad för vetenskapen destruktiva insatser. Bland annat låg de tillsammans bakom att Osher Centrums forskning blev en flopp. Osherdonationen utsattes för bedrägeri med en förskingring av 43 miljoner kronor donation. Det kan vara Karolinska Institutets mest skamliga projekt.

Jesper Jerkert - Sven-Ove Hansson - Dan Larhammar - Hanno Essén

Jesper Jerkert – Sven-Ove Hansson – Dan Larhammar – Hanno Essén

Att Jerkert-Larhammar är sammansvetsade vet vi men hur sammansvetsade är de? Och hur snedvridet är förhållandet till Karolinska Institutet, KTH och vetenskapsakademin? Hur kan en liten förening som VoF få sådan besynnerlig makt att alla andra tycks dansa efter deras pipa. Även medier och myndigheter.

Börje Peratt
Välkommen till min mediala värld

Om borjeperatt

Börje Peratt born in Sweden 1949, producer, writer, filmmaker, director, composer and human scientist received his professional education at The Dramatic Institute, Stockholm (1975). Master degree in Education and a Bachelor in Psychology (Stockholm University). Background in Swedish Public Broadcast Radio and Swedish Public Broadcast Television. Scientific project "On Origin of Consciousness" is published in three books. Invented a Life Compass and teaches Leadership.
Detta inlägg publicerades i Antihumanister, Kungliga Vetenskapsakademin, Vetenskapliga inkvisitionen och märktes , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Dan Larhammar hur snedvridet kan det bli?

  1. Pingback: Kommentarer från förhandsvisning av långfilmsdokumentären ”Läkaren som vägrade ge upp” — Humanism & Kunskap

  2. Pingback: När allt är under upplösning återstår humanismen | Börje Peratt

  3. Pingback: Humanismen är den sammanhållande länken — Humanism & Kunskap

  4. Pingback: Visionen om frihet | Börje Peratt

  5. Pingback: Tillbaka till friheten — Humanism & Kunskap

  6. Pingback: Sanningen om VoF – Den som inte får komma fram | Börje Peratt utforskare

  7. Pingback: Striden mellan vårdfilosofier och skolmedicin | Börje Peratt utforskare

  8. Pingback: Vetenskapsakademien faller över Larhammar – Erik Enby står kvar — Humanism & Kunskap

  9. Pingback: Wikipedias förtal mot Erik Enby – encyklopedins sjukdomstecken | Läkaren som vägrade ge upp

  10. Pingback: Wikipedias förtal mot Erik Enby – encyklopedins sjukdomstecken | Sista Striden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s