Offer för den svenska antihumanismen

Vetenskap och Folkbildning har sedan 1987 orsakat mycket lidande och sorg och ett flertal offer genom förföljelser, mediedrev och bestraffningar. Till sin hjälp har man tagit systerföreningen humanisterna med Sturmark i spetsen

Jag har trots äckelkänslor förmått mig till att undersöka det och chockats av den bisarra terrorism som man tillåtits utöva. Jag har tvingat mig till att beskriva hemskheterna för att fler ska förstå och ta ställning. Ett resultat är den nu internationellt prisbelönade dokumentären Läkaren som vägrade ge upp  (Gilla på Facebook) och dess uppföljare är  Sista striden fd Justitiemordet (Gilla på Facebook).

Bedrägeriet

Kring 2010 upptäckte jag denna rörelse som kallade sig skeptiker men som visade sig vara pseudoskeptiker, nyateister och antihumanister.

De hade kapat begreppet humanism och gav sig ut för att vara humanister. Således ett bedrägeri och en provocerande företeelse som fick mig att gräva djupt i deras tillblivelse, organisationer och olika ledande figurer i den inkvisition som drabbat Sverige. Det som var mest alarmerande var att dessa organisationer kunde styra myndigheter och media. Vilka låg då bakom?

Sanningen om VoF – Den som inte får komma fram

Med förskräckelse fann jag att rörelsen hade sin upprinnelse och stöd inom det Socialdemokratiska partiet där Sven-Ove Hansson spelat en betydande roll i bildandet av Vetenskap & Folkbildning, VoF i folkmun kallat ”Vanföreställning & Förvillelse”.

Att det också fanns kopplingar till rigid internationell marxism (Kurtz, Huxley) långt ut på vänsterkanten gjorde inte bilden mindre förskräcklig.

Den sk Wikipediaguerillan har byggt upp och dominerar utvalda artiklar på Wikipedia och en rad forum. Särskilt mycket guerilla är man  inte då man har stöd av Wikipedias ökända upphovsmakare. 10 chockerande fakta du inte visste om Wikipedia och Jimmy Wales

Mörkrets krafter

I Sverige har det visat sig att Kungliga Vetenskapsakademien är djupt perverterad av ”Sveriges farligaste …” mörkrets fursteprofessor Dan Larhammar, tidigare ordförande i VoF. Bland hans kompanjoner återfinns Christer Sturmark ordförande i VoFs systerförening som går under det bedrägliga namnet humanisterna. Emedan Larhammar gjort sig känd som kvacksalvare på en rad områden där han utan kompetens uttalar sig i rollen som expert,  så framstår Sturmark som mer av en gycklare som lyckas förvrida huvudet på sina sponsorer och följare.

Den nye ordföranden för VoF, Peter Olausson har uttalat sig om andra som ”stolle, gubbtjyv, bluff, lurendrejare” osv. Han skickade sina följare i Göteborg för att försöka störa filmvisningen av Läkaren som vägrade ge upp. Det är ett angrepp på yttrandefrihet som säkert fick en chockartad spark i ändan då biografen var fullsatt, nästan 300, och deras fåtaliga skara av ”Jag är skeptisk” uniformerade fick ge sig därifrån i skammens rodnad.

Skeptisk om skeptiker / Skeptical about skeptics

Vi är många som reagerat på och skrivit om denna för samhället så beklämmande rörelse. Långt ifrån alla har förstått hur utbredd och inträngande den är i samhällskroppen i Sverige just genom socialdemokratins maktsfär.

Jag tycker mig kunna se att Sturmark har blivit mer civiliserad i sina framträdanden och Larhammar något mer återhållen. Men det är fortsatt ett manipulativt spel. Sturmark har lyckats få med sig personer som sannolikt inte har förstått vad de givit sig in i. Eller så vet de och är en del av bedrägeriet. Då deltar de i förföljelse av oliktänkande, i förnedrande av forskare som följer spår som VoF vill förbjuda och de deltar i en mycket orättvis fördelning av medel och möjligheter. De deltar i och stöder mediedrev som undergräver människors liv och karriärer. Det är ett svårt angrepp på vår demokrati. Och återigen liberala och socialdemokratiska politiker är en del i detta fula spel.

Att Dan Larhammar, en för detta ordförande i VoF, sitter i Förbundet Humanisternas valberedning är ett bevis för hur sammanlänkade antihumanisterna är. Detta samband har tidigare förnekats men sedan det avslöjats 2012 smyger man inte med det längre. Att liberalen och tidigare folkpartiets ordförande Bengt Westerberg lierat sig med denna rörelse är en bekräftelse på den oheliga kopplingen mellan marxism och liberalism. Eftersom det finns ett antal kändisar i detta släptåg är det också enklare att förleda mindre vetande. Och detta är en viktig del i propagandan. Man har lagt sig vinn om att påverka skolans arbete genom att i läroböcker förmedla felaktigheter om humanismen och istället infört antihumanismens doktriner. Samtidigt har man i pedagogik-konferenser riktade till skolan försökt värva lärare och elever för spektakulära aktiviteter som Public Service rapporterar om och sedan de större medierna. Denna strategi kan beskrivas som en hydra, den grekiska mytologins flerhövdade vidunder. George Orwells 1984 ligger ruggigt nära denna utopi och frågan är när sanningsministeriet upprättas Sverige för att fullständigt förvrida fakta.

Skeptikerrörelsen – Ett tack och ett farväl – Erkännandet som försvann

Det är många som lämnat denna antihumanistiska rörelse. Men det är inte helt lätt då det kan leda till obehag. Christine kände sig tvingad att öppet deklarera sitt avståndstagande och lade ut en artikel som bara några timmar senare plockades bort. Jag hann kopiera och arkivera den.

Genomskåda bedrägeriet!

Trots alla avslöjanden så vinner VoF och antihumanisterna anhängare. Och dess följare tycks falla för trosföreställningen om en rörelse som eftersträvar vetenskaplighet. VoF har dock klargjort att det är inte föreningens syfte snarare är det att skapa spektakulära evenemang och uppmärksamhet i akt och mening att orsaka motståndarna förnedring. Ett sådant spektakel var då man skulle ta självmord i homeopatiska sömnmedel och astronauten Fuglesang satt och sluddrade i direktsänd TV förnekande att homeopati skulle ha någon effekt. Jag vet inte något om homeopati annat än att det tycks få Larhammar med följe att se rött. Jag tar inte ställning i sak men finner det förunderligt att man trots denna uppseendeväckande fadäs förnekar sitt misslyckande. Och om det är något denna rörelse är bra på så är det förnekelse.

Med detta sagt skulle jag önska ett större stöd för föreningen Humanism & Kunskap som tagit upp kampen mot antihumanism. Gilla på Facebook.

Börje Peratt

 

Om borjeperatt

Börje Peratt born in Sweden 1949, producer, writer, filmmaker, director, composer and human scientist received his professional education at The Dramatic Institute, Stockholm (1975). Master degree in Education and a Bachelor in Psychology (Stockholm University). Background in Swedish Public Broadcast Radio and Swedish Public Broadcast Television. Scientific project "On Origin of Consciousness" is published in three books. Invented a Life Compass and teaches Leadership.
Detta inlägg publicerades i Antihumanister och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Offer för den svenska antihumanismen

  1. Pingback: När sanningen stirrar i vitögat underlättar skygglapparna — Humanism & Kunskap

  2. Pingback: Forskare på Uppsala universitet har nästan förstått Erik Enby | Börje Peratt utforskare

  3. Pingback: Klaner tar över i våra alltmer gettoliknande förorter | Börje Peratt - Debatt

  4. Pingback: Vi firar 18 februari 2012, återfödelsen av Humanism — Humanism & Kunskap

  5. Pingback: Helig vrede besegrar blint hat | Börje Peratt - Debatt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s