Ilskan mot radioprogrammet ”Kropp och själ”

kroppp-och-sja%cc%88l
Kropp och själ är P1:s vetenskapliga hälsoprogram som påstår sig sätta sin egen agenda. Det är ett bedrägligt påstående då man har en tydlig ensidig och propagandistisk inriktning.

8 mars 2011 sändes ”Ilskan mot alternativen” producerat av Filt. Trots mängden FILT-program finns inget som handlar om själ vilket visar att programmet och dess redaktion har en falsk varudeklaration. Det bedrägliga programnamnet och dess ensidiga inriktning föranlåter inte Sveriges Radio att vidta åtgärder.

Ett värre problem är att programmet valt sida och blivit ett språkrör för den pseudoskeptiska skeptikerrörelsen Vetenskap och Folkbildning(VoF) och antihumanism.

ulrika_hjalmarson_neideman2015 intervjuade jag programledaren Ulrika Hjalmarson Neideman med anledning av Kropp och själ programmet i april 2014 som var ett illvilligt led i drevet mot Erik Enby. Neideman deklarerade en bit in i intervjun att hon inte ville vara med i ”min dokumentär” Läkaren som vägrade ge upp. Alla som sett filmen vet att hon ändå var med. Trots att Kropp och själ-programmet fälldes i radionämnden fick det stor betydelse då IVOs chefsjurist Anders Alexandersson i programmet deklarerade att man tänkte gå vidare med en polisanmälan mot Enby. Denna anmälan var naturligtvis redan förberedd och på G även om Alexandersson lät påskina att uppgifterna i programmet föranledde att vidta sådana åtgärder.

Dan Larhammar, VoFs fd ordförande, hade stor del i att programmet gjordes och den strategi som skulle leda till ett försök att kasta Enby i fängelse.

Tillbaka till programmet Ilskan mot alternativen. Varför denna rubrik? Jo 3 av 4 medverkande har gjort sig kända för att tillhöra skeptikerrörelsen och ha ett genuint och ilsket motstånd mot alternativen. Gästerna i programmet var Mats Reimer, flera gånger anmäld barnläkare men aldrig dömd vare sig av IVO, Socialstyrelsen eller HSAN. Han skyddas av etablissemanget men är utsatt för folkets ilska: Stoppa Mats Reimers mobbande och trakasserier på Dagens Medicin.

Martin Ingvar som lyckades försnilla hela Osherdonationen 43 miljoner, utan att bli utredd för detta bedrägeri LÄNK.

Anders Tegnell då från Socialstyrelsen, ansvarig för svininfluensavaccineringen och för de omfattande neurologiska skador på svenska folket som det ofärdiga vaccinet orsakade. På direkt fråga om hans ansvar för katastrofen så svarade han att om situationen skulle uppstå igen så skulle han göra om samma sak igen LÄNK. Namninsamling har också drabbat honom för att få bort hans för folket så skadliga verksamhet. Han är idag avdelningschef på Folkhälsomyndigheten!!!

I vilket annat system som helst hade dessa tre lagförts och troligen straffats.

Vi lever under en tid då folket i USA, UK och ute i Europa reagerar mot etablissemanget, vi har sett det i hela västvärlden. Men vad händer i Sverige?

Ser man filmen Läkaren som vägrade ge upp så blir man nog ganska upprörd över hur delar av detta komprometterade etablissemang (utskämda makthavare) har våldfört sig på en enskild läkare som bara vill väl. Lyckas jag nu göra Justitiemordet och visa hur man satt lag och rättvisa åt sidan för att undergräva en oskyldig människa kanske det kan leda till att riksrevision och granskare reagerar och att kriminaliteten utreds.

Börje Peratt

Om borjeperatt

Börje Peratt born in Sweden 1949, producer, writer, filmmaker, director, composer and human scientist received his professional education at The Dramatic Institute, Stockholm (1975). Master degree in Education and a Bachelor in Psychology (Stockholm University). Background in Swedish Public Broadcast Radio and Swedish Public Broadcast Television. Scientific project "On Origin of Consciousness" is published in three books. Invented a Life Compass and teaches Leadership.
Detta inlägg publicerades i forskning, Hälsa, Integrativ medicin, journalistik, Sveriges radio och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s