Humanism

Humanism Börje Peratt

Human Scientist Börje Peratt

Humanism accepterar dig oavsett vilken väg du följer så länge du godtar och respekterar den tro och livsstil andra väljer. Humanism accepterar också alla slags transpersonella upplevelser som nära döden, ut ur kroppen, fjärrsyn och andliga. Inom dessa har du möjlighet att växa och inse att du är mer än din fysiska kropp. Du har också en själ. Denna själ gör det möjligt till ett medvetande som är större än alla dina fysiska sinnen.

Humanism är medmänsklighet, tolerans, respekt och försoning. Detta innebär att var och en har rätt till sin livsåskådning och sin tro. Det är en grundpelare i mänskliga rättigheter.

Tyvärr har begreppet kapats av en internationell organisation som representerar humanismens motsats. I Sverige representerat av två systerorganisationer. Kampen för att återupprätta begreppet och dess innebörd drivs av Föreningen Humanism & Kunskap.

Humanism & Kunskap startade 11 december 2012 och firar nu treårsjubileum med en omfattande insats för att beskriva vad humanismen står för och representerar. I en tid av politiskt käbbel och där svensk riksdag mest handlar om personangrepp och påhopp är humanism förmågan att kommunicera och lyssna.

I en tid av näthat, mobbing och huliganism är humanism dess raka motsats nämligen kärlek, inkluderande och samhörighet.

Kanske kan nu denna blogg börja utforska de områden den från början var avsedd för nämligen nyfikenhet på livet och vad som gör livet så intressant och spännande att leva.

Börje Peratt
Börje Peratt officiell hemsida

Humanism är ett förhållningssätt både till liv och död och innebär en öppenhet för allt du är.

Om borjeperatt

Börje Peratt born in Sweden 1949, producer, writer, filmmaker, director, composer and human scientist received his professional education at The Dramatic Institute, Stockholm (1975). Master degree in Education and a Bachelor in Psychology (Stockholm University). Background in Swedish Public Broadcast Radio and Swedish Public Broadcast Television. Scientific project "On Origin of Consciousness" is published in three books. Invented a Life Compass and teaches Leadership.
Detta inlägg publicerades i humanism och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Humanism

  1. nisse skriver:

    Accepterar ni även ateister och VoF:are?

    • borjeperatt skriver:

      Nisse, föreningen Humanism & Kunskap bildades av tre personer, en ateist, en agnostiker och en som arbetar som medium, vet inte om han var religiöst troende. Det angår inte mig och det var inget som framhärdades. Så Humanism accepterar alla troende som visar samma respekt för andras tro och livsåskådning. Det fanns tidigare VOF anslutna som är troende och som forskar på ett seriöst sätt inom medvetande. DE flesta har väl lämnat då VoF tagit den rigida och pseudovetenskapliga vändning man gjort. Voffare som förföljer, kränker och hotar andra eller alla andra inskränkta antihumanister accepteras naturligtvis inte inom humanism. De utgör ju själva urtypen av fiende och hot som kräver organisation av medmänsklighet och försvar för mänskliga rättigheter. /BP

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s