James Randi och Rickard Dawkins förhållande till pedofili

Richard Dawkins med ung flicka

Richard Dawkins med ung flicka

Antihumanismen och nyateisterna, sammanstrålar i en rörelse av pseudoskeptiker.  Den har två internationellt ledande antihumanister den ena är trollkarlen James Randi och den andre är  nyateisternas guru Richard Dawkins. Både med kontroversiella förhållanden till pedofili.

Dawkins försvarar ”mild pedofili”. [2]

Dawkins försvar för pedofili

Dawkins försvar för pedofili har granskats av språkanalytiker Joxua:

”Han ger inte upp sitt försvar för pedofili. Lägg märke till förändringen i berättelsen, första gången det hände honom använde han orden ”sätta händerna i mina shorts” och sedan nämnde han det igen och den här gången var det, ”att sätta händerna i kläderna” han använder vaga tautologier för att få det hela att verka mer harmlöst, och få det till att verka mer rimligt än det är.”

Joxua säger sig ha – ”tillbringat mycket tid med att studera hur psykopater och hur de kommunicerar ofarlighet, passerar ditt hotfilter, och sedan kommer in bakom dig och får dig att göra sitt smutsiga arbete.”

”Det snabbaste sättet att få en grupp människor att nå en känsla av enighet är att ingjuta en gemensam känsla av lidande .., och så använder han hela sin vetenskapliga auktoritet för att få dem att attackera [utpekade] fiender [oskyldiga], medan han stannar hemma och ”milt” förför dina barn.”

Det blev en viss uppståndelse när Dawkins försvarade pedofili med diverse märkliga uttalanden.  Richard Dawkins – psykopati. [3]

James Randi har erkänt pedofili men bortförklarar det med att han uppträtt undercover.

James Randi trivs i ungt sällskap.

James Randi trivs i ungt sällskap.

marriedDen besatta James Randi tog sig vid snart 60 års ålder an en tonårig manlig migrant som under falskt namn installerade sig i Randis hem. Naturligtvis fanns från början ett beroendeförhållande. Senare gifte de sig också. Men innan dess hade Randi vid upprepade tillfällen närmat sig yngre pojkar och försökt få dem intresserade av hans, enligt egen uppfattning, ”imponerande” penis. Trots att han erkänt tilltaget och det finns bevis för sexuellt ofredande gentemot minderåriga fälldes aldrig Randi. Han påstod sig uppträda ”undercover” för att samla bevis till polisen. Detta har inte bekräftats av vare sig polis eller myndigheter. Randi förnekade länge att han var homofil så det finns all anledning att fastställa att även rykten om pedofili har en viss sanningshalt. Randi erkänner också att han är på de av polisen inspelade band där han frågar underåriga om de tillhandahåller sex.

Trots dessa avslöjanden väljer (anti)humanisternas ordförande Christer Sturmark att bjuda in Richard Dawkins att hålla föredrag för ungdomar.
Det är något mycket unket över hela denna rörelse och man kan med fog undra om det är ett nätverk för pedofiler. Särskilt som också JESPER JERKERT fd ordförande i Vetenskap och Folkbildning dömts för pedofili.

Källor
Differential typology and prognosis for dissexual behavior–a follow-up study of previously expert-appraised child molesters. LÄNK

Om borjeperatt

Börje Peratt born in Sweden 1949, producer, writer, filmmaker, director, composer and human scientist received his professional education at The Dramatic Institute, Stockholm (1975). Master degree in Education and a Bachelor in Psychology (Stockholm University). Background in Swedish Public Broadcast Radio and Swedish Public Broadcast Television. Scientific project "On Origin of Consciousness" is published in three books. Invented a Life Compass and teaches Leadership.
Detta inlägg publicerades i Antihumanister, Minnesforskning, Nyateister, Richard Dawkins och märktes , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till James Randi och Rickard Dawkins förhållande till pedofili

 1. Jesper skriver:

  Är du medveten om att det finns mängder med homosexuella som under 1900-talet i västvärlden blivit förskjutna av familj och vänner då de kommit ut? Gör deras ”förnekande av homofili” att de inte är pålitliga?

  Jag är själv 22 år gammal och har ännu inte kommit ut inför min familj. Ett ”förnekande av homofili”? Är jag att dömas för detta?

  • borjeperatt skriver:

   Jesper, detta handlar inte om sexuella preferenser per se utan om hur man lever ut dem på ett sätt som utnyttjar barn och unga utan att dom vill bli inblandade. Det är lika illa om du är straight eller gay.
   Förts och främst när det gäller förhållande till medmänniskan så går respekt, tolerans och medkänsla före allt annat och det rör allt umgänge. Din sexuella inriktning är din ensak. Om du läser min bok Coacha Unga så framgår detta klart. Den innehåller också flera resultat av Oscar Wilde en engelsk favoritförfattare.
   Sedan frågar du om du är att dömas för att du inte har kommit ut inför din familj. Om du nu är orolig för detta så måste du ställa frågan: Vad är det värsta som kan hända?

   Pedofili och homofili är inte samma sak. Pedofili är att uppleva sexuell attraktion för barn och det om något är tabu. Skulle gissa att de allra flesta som har denna dragning disciplinerar sig och låter sig aldrig ledas av den. Andra ägnar sig åt bildupplevelser färre åt direkt konfrontation såsom de som är omnämnda i artikeln.

 2. borjeperatt skriver:

  Vofs Forum administratör rusar till försvar för Jesper Jerkert och skriver i ett mail till mig:

  I detta inlägg:
  https://borjeperattexplorer.wordpress.com/2016/01/13/james-randi-och-rickard-dawkins-forhallande-till-pedofili/
  skriver du att Jerkert dömts för pedofili. Det är helt fel. Har du läst domen?

  Mvh
  Joacim Jonsson

  Jodå Joacim jag har läst domen.

  Jesper Jerkert, Vetenskap & Folkbildnings ordförande (2004-2008) och lärare på KTH, fälldes (2011) för sexuellt ofredande av minderåriga då han inför barnen, onanerade i en offentlig bastu. Beteendet har menligt påverkat flera av dessa barns psykiska hälsa då han gjorde detta samtidigt som han satte sig intill dem och pratade med dem.
  Att som vuxen bli sexuellt attraherad av barn är per definition pedofili. Att rätten formulerar sig som man gör är en teknikalitet.

 3. Jesper skriver:

  @Börje: Jag syftade på om du dömer mig som en person som inte är pålitlig på grund av detta?

  Det värsta som kan hända? Att en nära familjemedlem bryter fullständigt med mig. Det har hänt en av mina vänner till följd av dennes släktings trosuppfattningar.

  • borjeperatt skriver:

   @Jesper jag dömer ingen för dess sexuella preferenser. Hade du läst mer om vad jag skrivit skulle du förstå det. Jag anser att det angår inte mig och ingen annan heller vad du attraheras av. Således är du i garderoben av rädsla för att bli bestraffad. Det är en rimlig förklaring bland rigida, intoleranta och oförstående. Men världen förändras. Och i din väns fall hoppas jag han finner en ny familj av kärleksfullhet. Om Gud finns och som några påstår har skapat allt då har han skapat förutsättning för mångfald.
   Har man en trosuppfattning som går emot denna medmänsklighets variationer så går man således mot Gud. Frågan är hur du värderar sådana inskränkta personer och relationer med dem. Om de lider av homofobi så är det egentligen deras ansvar och val. Ditt val är att frigöra dig från sådan inskränkthet och ta modet att leva på dina villkor. De flesta människor i västvärlden kommer att älska dig som du är.

 4. Pingback: Sanningen om VoF – Den som inte får komma fram | Börje Peratt utforskare

 5. Pingback: När sanningen stirrar i vitögat underlättar skygglapparna — Humanism & Kunskap

 6. Pingback: Vetenskap som folkbildning har trampat snett … igen | Börje Peratt utforskare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s