Gesus Pettersson: ”pellejönsen”

Gesus Pettersson, ”pellejönsen” är begrepp som används av och kännetecknar en feg anonym liten näthuligan. Till vardags aktiv som Magnus Pålsson Souleye. Han känner sig förföljd stackaren. Som jag förstår det har vi att göra med en manisk stalker som spytt ur sig jag vet inte hur många inlägg om mig och andra. Klart är att han hetsat upp sig rejält sedan hans identitet avslöjats. I klassisk orwellsk anda blir då sanning lögn.

Problem för vetenskapen

Emotioner och förväntningar kan orsaka problem också för forskning då de medför irrationella beteenden och svårbedömd påverkan. Av detta skäl strävar delar av naturvetenskapen till kliniska studier där möjligheterna till förväntningar och emotioner utestängs eller kontrolleras. Kvantforskarna har ändå drabbats av dessa problem som förväntningar och emotioner utgör. Vi kan mot bakgrund av hur labförsök utformats ana att några av behaviorismens företrädare liksom positivismens vetenskapsteoretiker led av försvagad eller blockerad förmåga till emotioner. Empati förutsätter inlevelse. Om man saknar denna förmåga kan man lära sig den som regler för socialt accepterat uppförande (Dr Sheldon Cooper i TV-serien ”Big Bang Theory”).

Ett exempel på en adaption av den giltiga normen och att anpassa sin strategi är förvandlingen av antihumanism och nyateismen [1] till ”Humanisterna”. Det är den strategi som Orwell beskrev i 1984 där sanningsministeriet vände på ord och krig blev fred, lögn blev sanning, antihumanism blev humanism, förnekelse och propaganda blev vetenskap och folkbildning.

Ideologiska motiv ligger bakom en strategi att inte bara styra vetenskap utan även samhället. Taktiken är oftast anonyma angrepp. Och man drar sig inte för bedrägeri men det vanliga är att med demagogi [2] hävda sin fördom som sanning. Där man förnekar och ständigt förflyttar positionerna om man blir överbevisad. En sådan diskussion slutade med att en voffare påstod sig inte vara verklig och att motparten borde ha säkerställt hans identitet. En annan sådan person är den anonyma näthataren Gesus Pettersson avslöjad som Magnus Pålsson Souleye.
Vem är Gesus Pettersson som har GesusBloggen?

Vi finner många exempel på förnekanden och förvrängningar i pseudoskeptikerns[3] primitiva retorik. Eftersom inkännande och sympatiskapande emotioner tycks avstängda då reptilhjärnan är påslagen får man en psykopatliknande mental process. Det är gynnsamt i krig och då man måste tillintetgöra motståndare för att själv inte falla offer. Men det är förödande i ett samhälle där vi önskar öppen dialog och diskussion som ska leda fram till fördjupad samhörighet och förståelse. Sedan 1950-talet har det funnits en totalitär strävan att utesluta känslor inom behaviorism och ateistisk naturalism har spridit sig in vetenskapen och via sekteristiska föreningar som VoF och (anti)Humanisterna [4] ut i samhället. Deras taktik är att agera anonymt.

Det är nu angeläget att stärka ett öppet och demokratiskt samhälle och befria oss från effekter från dessa sekter och deras fega anonyma medlöpare.

I ett fritt och öppet samhälle växer vetenskapen och folkbildning. Men i ett samhälle där man gynnar anonymitet får vi istället grogrund för förföljelser det som antihumanismen och VoF står för.

Börje Peratt

1) Nyateism myntades då Richard Dawkins, Daniel Dennett, Sam Harris och Christopher Hitchens framträdde gemensamt vid en offentlig debatt 2007 under namnet ”the Four Horsemen of New Atheism” (nyateismens fyra ryttare). De har inspirerat till förföljelse av människor med ”icke godkänd” livsåskådning.
2) Demagogi innebär att argumentera utifrån osakliga argument, känslor och fördomar.
3) Pseudoskepticism, förutfattad åsikt och fördom i strid mot vetenskapliga ideal.
4) Fullt möjligt förena tro och vetenskap, om Sturmark antiHumanister. Länk
<a title="Börje Peratt: Näthuliganismen missbrukar yttrandefriheten” href=”http://rykteshantering.nu/2012/03/borje-peratt-nathuliganismen-missbrukar-yttrandefriheten/”>Börje Peratt: Näthuliganismen missbrukar yttrandefriheten

Om borjeperatt

Börje Peratt born in Sweden 1949, producer, writer, filmmaker, director, composer and human scientist received his professional education at The Dramatic Institute, Stockholm (1975). Master degree in Education and a Bachelor in Psychology (Stockholm University). Background in Swedish Public Broadcast Radio and Swedish Public Broadcast Television. Scientific project "On Origin of Consciousness" is published in three books. Invented a Life Compass and teaches Leadership.
Detta inlägg publicerades i Antihumanister, Pseudoskepticism, Pseudovetenskap, Vetenskap och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Gesus Pettersson: ”pellejönsen”

 1. Humann skriver:

  Jag undrar över artikeln Magnus Pålsson SoulEye – näthataren Gesus, studie https://borjeperattexplorer.wordpress.com/2013/05/31/magnus-palsson-souleye-nathataren-gesus-fallbeskrivning/
  Sambandet med artikeln ovan. Visserligen använder G nedsättande ord och du citerar honom. Men kan det ändå inte slå fel? Finns det inte en risk att man tror att det är ditt uttryck?

  • borjeperatt skriver:

   Humann, jo det finns alltid en risk med att citera särskilt som det är en text som skickats mig. Såg på google att han använda denna kränkning så det blev inte så svårt att få det validerat. Men visst varför nedlåta sig till sådana citat. Samtidigt tycker jag hans anonyma påhopp ger belägg för feghet. Men varför lägga tid på en pellejöns. Jo därför att man bör klargöra hans status så att hans så kallade vänner förstår att de anammat hans ynkliga nivå.

 2. Åsa B skriver:

  Jag tycker B håller sej inom ramen för god journalistik. Han refererar en näthatares anonyma påhopp och klargör vilka som stöder detta. Det är naturligtvis beklämmande uttryck men det verkar bara vara B som står emot och avslöjar dem. Var är SVT var är andra journalister?

  • borjeperatt skriver:

   Åsa, tack för uppskattande kommentar.

   Jo nog tycker jag att det är fler journalister och bloggare som tagit upp kampen. Men som sagt var är SVT? Var är Agenda? Var är TV 3 Trolljägarna?

 3. borjeperatt skriver:

  I Folkets Intresse: http://ifolkets.intre.se/

  Ingen får utsättas för godtyckligt ingripande i fråga om privatliv, familj, hem eller korrespondens och inte heller för angrepp på sin heder eller anseende, var och en har rätt till lagens skydd mot sådana ingripande och angrep.

  Artikel 12 ur FN´s Deklaration om mänskliga rättigheter.
  Gesus bryter mot denna deklaration varje dag.

 4. Pingback: Sven Ove Hansson KTH bakom VoF och årets förvillare. | Börje Peratt utforskare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s