Studie av VoF pseudiker

På en Facebooksida för journalister har det diskuteras om det är lagligt att sprida info om en sida som öppet redovisar vänner i en specifik facebook-grupp, i detta fall Gesus en fejkad person som redan i sin omslagsbild kränker en namngiven person.

Gesusvänner på Facebook ger stöd till att olagligt kränka och hänga ut en enskild människa. Men de ogillar att själva bli uthängda som huliganvänner.

Jag har skrivit en bloggartikeln (Näthuliganens ”vänner”) för att uppmärksamma dels att Facebook låter ”Gesus”, en fejkad person vara kvar och dels vilka som ställer upp på denna ynkedom Gesus och hans unkna metoder.

På en annan Facebookgrup ”journalister och annat löst folk” har en av Gesus vänner Patrick Österlund startat en tråd som ifrågasätter om det är lagligt att framställa Gesusgruppen med en skärmbild. Patrick Österlund får naturligtvis stöd från några tillskyndande pseudiker som Jimmy Ganzfeld och Fredrik Fridsten. Ingen av dem journalister men aktiva på denna sida under ”löst folk”. Strategin går ut på att markera journalister och kontrollera journalistik.

Patrick Österlund (voffare) som inte är journalist har således ifrågasatt min journalistik. Han har uppenbarligen inte förstått eller ogillar att journalistens uppgift är att granska företeelser och så långt möjligt presentera fakta om dessa.

Till pseudikernas aktiviteter hör att stalka, förtala och sabotera dem de väljer att förklara som bestraffningsbara. Dem de attackerar har inte gjort något brottsligt annat än att de har andra åsikter, livsåskådningar eller trosföreställningar.

Gesus aktiviteter att angripa mänskliga rättigheter är viktiga för denna antihumanistiska och odemokratiska rörelse då han kan bete sig mer eller mindre brottsligt bakom sin anonymitet något som de andra skulle få svårt att göra. Så Gesus är kan man säga en småbrottsling som springer deras ärende.

Problemet med dessa voffare är att flera av dem aldrig skulle erkänna detta samröre om de inte blev överbevisade därför är skärmdumpen ett avgörande bevis. Bilder och texter på skärmdumpen är helt deras egna.

Jag har kommit att granska föreningarna Vetenskap och Folkbildning (VoF) och deras systerorganisation antihumanisterna sedan 2009. Jag har också granskat några utstickande medlemmar eller associerade. Bland annat näthuliganen Gesus sedan 2011. Det har varit en poäng att identifiera honom – Magnus Pålsson Souleye.

Att bli avslöjad är kanske det värsta som kan hända en voffare. Därför kör flera av dem med nicks. Gesus med en töntig kukluxklanhuva. Några skriver i kommentarer till min artikel att de är stolta över att vara hans vän. Det är också avslöjande.

När jag tar upp voffares olagliga metoder som att förhindra andra att arrangera seminarier och möten ifrågasätter Patrick Österlund detta genom att kräva bevis:

Exakt vilka seminarier har blivit stoppade? Exakt vilka lokaluthyrare har blivit kontaktade? Vilka föreläsningar har blivit förhindrade? Vilka möten har det trängts in på?

Att Christer Sturmark ordförande i antihumanisterna, får en artikel i Aftonbladet där han uppmanar kommuner att inte hyra ut lokaler till dem med avvikande livsåskådning och att SVT gjort reportage om voffare/associerade som aktivt försökt stoppa uthyrning, räcker inte.

I artikeln skryter Sturmark med sitt intrång på en föreläsning om änglar som jag skrivit om här. Ynkedom karaktäriserar både Sturmark och Gesus så man kan förstå att det förenar.

Eftersom det är omöjligt att föra en dialog med typer som förnekar allt väljer jag att beskriva deras besynnerliga metoder i artiklar och på min utforskarblogg.

Jimmy Ganzfeld förnekar även att antihumanism är ett allmänt vedertaget begrepp. Han attackera mig för att beskriva Facebookgruppen bakom Gesus som en grupp (trådstartartarens benämning). Man kan tycka att det är oviktigt och trivialt med dessa förnekanden men det visar på pseudikerns sätt att undvika och förneka alla fakta som avslöjar dem. Slutligen kallar man dem som presenterar sanningar för lögnare och fyller på med kränkande invektiv.

Jimmy Ganzfeld:

Vilken grupp är det du pratar om? Gesus är en profil, inte en grupp.

Jimmy Ganzfeld citerar mig:

Börje: … ”Antihumanister är INTE mitt ord utan myntat av den grupp du representerar.” Har du en källa till det påståendet?

När han till slut får klart för sig att ”antihumanism” har annat ursprung än mig och att antihumanism ger 130000 resultat på google försöker han slingra sig ur sin okunskap. (Wikipedia Vetapedia)

Jimmy Ganzfeld:

– När förnekade jag begreppet ”antihumanism”s existens?

Detta är klassiska exempel på pseudoskeptikers undanmanövreringar men det ska komma mer.
När det börjar hetta till kommer ett förnekande av sin egen person.

Jimmy Ganzfeld:

Jag undrar vad du utbildats i, Börje. Du säkerställer inte ens att en människa med mitt namn faktiskt existerar …

Häpp!

I pseudikerns manual ingår, förutom att förneka alla fakta som talar mot dem, att anklaga motståndaren för lögner och osanningar och naturligtvis komplettera det med invektiv.

Patrick Österlund:

Börje. Du ljuger, far med osanningar, beter dig som den näthuligan du söger dig motarbeta. Ingen av dina ”motståndare” har ngnsin hängt ut folk på det sätt du gjort.

???

”Ingen av dina ”motståndare” har ngnsin hängt ut folk på det sätt du gjort.”

Oj det enklaste och snabbaste exemplet är VoFs förnedringspris som man kallar förvillarpris där man sedan 1987 årligen inte bara hänger ut utan också förstör människors liv och karriärer.
Förutom dessa listor har man förföljt en rad personer och trashat dem på sociala forum, i bloggar och genom att få kränkningar om dem att komma högt på google.

Googla gärna på på:
Vetenskap och Folkbildning Årets förvillare skärmbilder nedan:

Vetenskaps och Folkbildnings förnedringspris och kränkande uthängning 1.

Vetenskaps och Folkbildnings förnedringspris och kränkande uthängning 1.

Vetenskap och Folkbildnings förnedringslista och kränkande uthängning 2

Vetenskap och Folkbildnings förnedringslista och kränkande uthängning 2

Vetenskap och Folkbildnings förnedringslista och kränkande uthängning 3

Vetenskap och Folkbildnings förnedringslista och kränkande uthängning 3

Voffaren Fredrik Fridsten skriver så här:

Att hänga ut människor och kontakta deras arbetsgivare för att försöka tysta kritik är inte lagligt.

Fredrik Fridsten arbetar på Cap Gemini där man i sin policy anger följande:

”Respektera skillnader/olikheter – en princip som starkt återspeglas i vårt företags ansvarstagande och [i vårt] initiativ för mångfald.”

Fredrik Fridsten har på arbetstid deltagit i en hätsk Vof kampanj där ett stort antal voffare gått till gemensamt angrepp på en enskild person som representerar en livsåskådning som avviker från Fridstens. Fridsten har därmed deltagit i att försöka förhindra människors fria utövande av sin livsåskådning och trosfrihet (mångfald). Beteendet går mot inte bara Cap Geminis policy utan framför allt mot mänskliga rättigheter. Att utan bevis offentligt kalla någon bedragare är olagligt. Om man arbetar på ett företag som Cap Gemini som direkt i sin policy motsätter sig dessa inskränktheter är det journalistiskt korrekt att undersöka om Fridsten har stöd för denna unkna förföljelse som utförts på arbetstid. Det visade sig att Fredrik Fridsten inte har detta stöd.

Vi kan på denna Facebook tråd se motiveringen till att kontakta Fridsten. Vi ser här också kopplingen till Patrick Österlund.

Facebooktråd Fredrik Fridsten Cap Gemini

Facebooktråd Fredrik Fridsten Cap Gemini

Det ingår i denna grupps (Vof och associerade) agenda att ge sig själv yttrande- och åsiktsfrihet men förbjuda andra samma rättigheter. Därför utgör Vof med associerade ett hot mot samhälle, demokrati och medmänsklighet.

Börje Peratt

Näthuliganismen missbrukar yttrandefriheten

REFERENSER
Nyateisterna trampar ner medmänskligheten Newsvoice 21 mars 2012
Fullt möjligt förena tro och vetenskap (Urpsrungl rubrik: Sturmark har byggt upp en huliganrörelse) Svenska Dagbladet 23 mars 2012
Den omätbara människan Newsmill 2 sept 2012
Terry Evans under attack medan TV-journalist blottlägger VoF-aktivister
Antihumanisternas fientliga profil Newsvoice 20 Dec 2011

Om borjeperatt

Börje Peratt born in Sweden 1949, producer, writer, filmmaker, director, composer and human scientist received his professional education at The Dramatic Institute, Stockholm (1975). Master degree in Education and a Bachelor in Psychology (Stockholm University). Background in Swedish Public Broadcast Radio and Swedish Public Broadcast Television. Scientific project "On Origin of Consciousness" is published in three books. Invented a Life Compass and teaches Leadership.
Detta inlägg publicerades i Antihumanister, Cybermobbning och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Studie av VoF pseudiker

  1. FreeW skriver:

    Hej Börje, har sett en artikel på vaken där du tycks ha dragits in i strålskyddsdebatten. Jag kan inte hitta att du skrivit något om den? Länk: http://vaken.se/modules/smartsection/item.php?itemid=2073

  2. Pingback: Helandevård och beprövad erfarenhet | Börje Peratt utforskare

  3. Pingback: Pseudikerrörelsen klarlagd | Börje Peratt utforskare

  4. Pingback: Offer för den svenska antihumanismen | Börje Peratt utforskare

  5. Pingback: Vi firar 18 februari 2012, återfödelsen av Humanism — Humanism & Kunskap

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s