Clas Svahn språkrör för vem och vad då?

Clas Svahn, DN journalist spekulerar över om det försvunna Malaysian Airlines flight MH370 kanske försvunnit i något Bermuda triangel hål (länk).

Clas-Svahn-en-Bermudatriangel

Därefter avfärdar han sådana teorier med att massakrera en författare bakom Bermudatriangelteorin. Jag vet för lite i just det ämnet men har hyfsad koll på retorik.

Denna teknik där man tar en händelse för att sedan skriva nedsättande om andra företeelser tycks gå som en röd tråd genom Clas Svahns artiklar.

Clas Svahn har nu fått Melvin Morse uppfostringsmetoder mot en åttaårig styvdotter till att bli ett mordförsök för att inducera NDU (nära döden-upplevelse). (länk)

Spekulationer om att det skulle röra sig om att framkalla NDU måste betraktas som befängda alldeles oavsett ursprung till sådana tankegångar. Att okritiskt sprida dem vidare i en dagstidning indikerar en brist i journalistisk etik eller slutledningsförmåga, alternativt finns där en dold agenda.

I centrum för en uppmärksammad rättegång i USA står läkaren Melvin Morse mer känd för sina rapporter om nära döden upplevelser hos barn. Åtalet handlar om att styvpappan Melvin Morse använt hårsköljning som en bestraffning eller möjligen för att under tvång tvätta håret på sin åttaåriga styvdotter.

Svahn sprider nu i en DN-artikel påstående om att denna familjekonflikt får till konsekvens att det ”faller en skugga” över Melvin Morse NDU studier. Det ligger något infernaliskt och bedrägligt över en sådan retorik. I just detta fall kan man se syftet som att uppsåtligen förminska betydelsen av Melvin Morse som NDU forskare.

Om nu Clas Svahn har en agenda så formar den sig som en till synes oskyldig blobb av objektivitet som sedan brister ut i en attack mot den eller det som egentligen är målet.

Låt oss återgå till rättegången mot Morse. Det handlar för Svahn inte om att redogöra för omständigheterna där utan för att ta chansen att göra ned inte bara en forskare utan också det han forskat på.

Familjen Morse har uppenbarligen en historik som dysfunktionell där båda föräldrar förlorat vårdnaden om sina barn. Då bör man vara mycket försiktig med att lägga in sina egna förvirrade tolkningar eller avsiktligt elaka och skadliga lögner. Men Clas Svahn äger inte en sådan moral. Hans motiv är att förgifta och förstöra mer än klargöra.

Att Morse möjligen använt vatten för att tillrättavisa en 8-åring kan i en konflikt förvandlas till vad som helst.

The girl, now 12, and her mother have said Morse used hair-washing as a threat or punishment when she misbehaved.[1]

Clas Svahn tar tillfället att bygga på med självpåhittade anklagelser och använder DN som ett forum för ryktesspridning. Det är mycket illa och något som man bör granska.

Replik på Clas Svahn angrepp

Jag fick upp ögonen för denne man då han försvarat en näthuligans rätt att mot Facebooks regler upprätta position på Facebook och Svahns irritation över att jag i en artikel här klargjort sambandet mellan denne näthuligan och antihumanisternas organisationer. [2]
Jag fick i en tidigare artikel en kommentar [3] som lades upp och den kommentaren är utvecklad här. Sammantaget vittnar hans skriverier och ställningstagande om att här ligger en hund begraven.[4]

Börje Peratt

Referens

1) länk
2) antihumanismen organisationer (länk)
3) Kommentar

4) Gesus Pettersson

Börje Peratt: Näthuliganismen missbrukar yttrandefriheten

Om borjeperatt

Börje Peratt born in Sweden 1949, producer, writer, filmmaker, director, composer and human scientist received his professional education at The Dramatic Institute, Stockholm (1975). Master degree in Education and a Bachelor in Psychology (Stockholm University). Background in Swedish Public Broadcast Radio and Swedish Public Broadcast Television. Scientific project "On Origin of Consciousness" is published in three books. Invented a Life Compass and teaches Leadership.
Detta inlägg publicerades i journalistik, Pseudoskepticism och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Clas Svahn språkrör för vem och vad då?

 1. borjeperatt skriver:

  Hans Nilsson,
  Tyvärr håller inte din kommentar för publicering. Men jag ska ändå svara.

  Min ambition är att här klargöra hur en småsint och intolerant inriktning uttrycker sig och samverkar (Din kommentar skulle kunna vara ett exempel) .

  Det innebär naturligtvis att man då också måste tydliggöra (avslöja) personer som verkar för primitiva och unkna syften. Att genom min utforskning av denna grupp utsätta mig för fiendskap kan knappast ses som en fördel. Ditt egospår rinner ut i tomma intet.

  Hur många vill se inskränkta nyateister och så kallade skeptics underminera vår grundläggande humanism, demokrati och våra mänskliga fri- och rättigheter? Inte är det i allmänhetens intresse.

  Tyvärr är det inte alla som har mod att genomföra den granskning som jag och några till nu utför och jo jag har starkt stöd från många kollegor.

  Primitiva kommentarer (som din) vittnar endast om hur nödvändig denna process är. Kanske kommer du med lite eftertanke till insikt. /BP

 2. Pingback: Clas Svahn kritiserade Börje Peratt som gav svar på tal

 3. Humann skriver:

  Jag tycker den där Clas Svahn har skrivit rätt så bra artiklar men här verkan helt ute å cykla.

 4. zeke skriver:

  Svahn, Wolfgang Hansson och många många därtill är inte journalister utan kommer från ett militärt urspung sk ”psyops” där de utbildas i desinformation, damage control och psykologisk krigföring. Deras agenda är att hjälpa Wallenberg AB med hjärntvätten av Fårsson och gå efter den globala agendan mot världs- teknokrati.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s