Stening

Stening i ovanstående dokumentation [1] är gjord i modern tid inom islamsk kultur med sharialagstiftning. Det är en avrättningsmetod som brukats inom flera kulturer än Islam och som åtminstone i öst finns dokumenterad i den äldsta kända kulturen i Mesopotamien, Sumerna. Hos Judarna praktiserades det också fram till den kristna tidräkningens början (2014 år sedan) och flera exempel nämns i Gamla testamentet [2].

Jesus gjorde slut på straffmetoden med orden:

”Den av er som är fri från synd skall kasta första stenen på henne.”

Man må komma ihåg att Jesus var en djupt religiös och praktiserande jude. Det är eftertiden som byggt en ny religion kring honom.

Muhammed förordade stening

Muhammed föreskriver stening som bestraffning vid äktenskapsbrott i sitt ”vett och etikett-program” (haditherna). Detta dekret kom sedan att drabba främst kvinnor som blivit våldtagna eller som ”lockat” män. Jo det anses vara kvinnans fel om mannen inte kan disciplinera sig. Dock stenas både man och kvinna för äktenskapsbrott. I det ingår att gifta sig med varandra av kärlek och inte acceptera familjens tvångsgifte.

I Talmud föreskrivs stening som straff för 17 olika brott, även om straffet inte utmätts sedan omkring Kristi födelse.
Vi kan ju fundera över steningsstraffet när det gäller oregerliga barn.

”Om en son är trotsig och upprorisk och inte lyder sin far och mor, inte ens när de tuktat honom, skall de ta honom med sig och föra honom till de äldste i staden, till hemstadens port. De skall säga till stadens äldste: ”Det här är vår son, han är trotsig och upprorisk och lyder oss inte, han bara festar och super.” Då skall alla männen i staden stena honom till döds. Du skall utrota det onda ur folket. Hela Israels folk skall känna fruktan när de får höra talas om detta. (5 Mos 21:18-21)

I det tidiga Sverige föreskrevs stening som straff i Uppland, Östra Götaland och Dalarna för mord av make respektive trolldom. Vilket så småningom blev häxbränning.

Det finns också avbildat stening hos Aztekerna. Metoden kan därför sägas vara en global företeelse i särskilt grymma kulturer.

Stening har upphört inom judendom för ca 2000 år sedan. Men kommit att praktiseras inom Islam på uppmaning av dess skapare. Det är då inte så märkligt att den är mer hårdlivad.

Men om de två andra stora Abrahamistiska religionerna har kunnat inse det bestialiska och omänskliga kan man undra över hur muslimer ännu år 2000 praktiserar det. Har man verkligen inte kommit längre i sin utveckling? Är det medeltidens värderingar som fortfarande råder där. Vill vi i så fall ha dem i övriga världen?

Islams förtryck av kvinnor och barn

Inom Islam ser vi ett grovt förtryck av kvinnan där slöjan är det yttre tecknet men slaveriet och begränsningarna den djupgående kränkningen av kvinnans rättigheter.

Här ingår även barnäktenskap [3] dvs en vuxen man kan gifta sig med en åttaårig flicka som redan har ett skadat kön via omskärning av könet. Det leder till att små barn dör på bröllopsnatten eller då deras unga kropp ska föda fram ett barn. Ovanpå detta har vi ”hedersmord”. De drabbar oftast kvinnan och en kvinna som vägrar gifta sig med en utpekad make riskerar att mördas. Innan kurderna ska få ett helhjärtat stöd för sin frihetskamp måste man göra upp med denna mörka barlast, förbjuda och bestraffa sådana dåd som begås i en vanföreställd ”heder”.

Grymheterna mot djur är också en del av både judisk och islamsk ”kultur”. Halalslakt är ett djurplågeri där halsen skärs upp och det levande djuret kämpar för att andas medan kroppen sakta töms på blod. Man kan utifrån detta förstå konflikten mellan Hinduismen och Islam / Judendom då hinduismen betraktar allt levande som gudomligt och kon är helt fredad från våld, slakt och matbordet.

Samhällskontrakt

Misslyckades med fransk asylsökande i burka: Fadern säger att han och hans dotter, 11, kan inte skickas till Frankrike för att hon inte skulle få bära islamisk klädsel (dvs burka). Läs mer

Men även Syrien har lagstiftat mot dessa plagg: Now SYRIA bans the burka and niqab in universities as backlash against Muslim veil grows [4]

Västs kulturer har utvecklat en demokrati, mänskliga rättigheter och även skydd av djur. En övervägande del av folket i väst (61 % i UK vill bannlysa burka) vill inte ha en återgång till medeltiden. Mer än 50% önskar att vissa företeelser stoppas vid gränsen och i Frankrike har man således lagstiftat mot heltäckande ansiktsslöja som niqab och burka. Den som kommer dit ska veta vad som inte tillåts i deras västkultur. Det pågår en diskussion om ett samhällskontrakt och går man inte med på det ska man avvisas och bryter man detta ska man ovillkorligen utvisas. Mot detta står debattörer som hävdar Humans Right och trosfrihet. En fråga är då vems rätt och vems trosfrihet. Här framstår kritiken från stridbara muslimska kvinnor som mer trovärdig än de som är ”hjärntvättade”.[5][6][7] Facebook Ban the Burka [8].

Sverige har skärpt lagen när det gäller tvångsäktenskap men Moderaternas slutgiltiga lag tillåter undantag. Allt ledarskap vet att detta lilla undantagsfinger växer till hela handen och så betyder den skärpta lagen allt mindre. Det är inte tecken på tolerans utan feghet och de som drabbas är de bortlovade barnen.

Börje Peratt

Referenser:

1) 3 youtubevideodokument

2) Bibeln (Endast Gamla Testamentet) finns det ett flertal uppmaningar att stena (Wikipedia).

Ni skall vara helgade åt mig, ty jag, Herren, är helig, och jag har avskilt er från andra folk för att ni skall tillhöra mig. En man eller en kvinna som har en ande från en död eller en spådomsande i sig skall straffas med döden. Man skall stena dem, skulden för deras död är deras egen. (3 Mos 20:26-27)

Herren talade till Mose: Mannen som förbannat skall föras utanför lägret. Alla som har hört orden skall lägga händerna på hans huvud, och hela menigheten skall stena honom. (3 Mos 24:13-14)

Var och en som smädar Herrens namn skall straffas med döden, hela menigheten skall stena honom. Den som smädar Namnet, han må vara invandrare eller infödd, skall dödas. (3 Mos 24:16)

Medan nu Israels barn var i öknen, ertappades en man med att samla ihop ved på sabbatsdagen. Och de som ertappade honom med att samla ihop ved förde honom inför Mose och Aron och hela menigheten. Och då det inte var bestämt vad som borde göras med honom, satte de honom i förvar. Och Herren sade till Mose: ”Mannen skall straffas med döden. Hela menigheten skall stena honom utanför lägret.” Då förde hela menigheten ut honom utanför lägret och stenade honom till döds, som Herren hade befallt Mose. (4 Mos 15:32-36)

Om en son är trotsig och upprorisk och inte lyder sin far och mor, inte ens när de tuktat honom, skall de ta honom med sig och föra honom till de äldste i staden, till hemstadens port. De skall säga till stadens äldste: ”Det här är vår son, han är trotsig och upprorisk och lyder oss inte, han bara festar och super.” Då skall alla männen i staden stena honom till döds. Du skall utrota det onda ur folket. Hela Israels folk skall känna fruktan när de får höra talas om detta. (5 Mos 21:18-21)

Men om anklagelsen är riktig och det inte finns något bevis på att flickan var oskuld, skall flickan hämtas ut från sin fars hus, och utanför dörren skall männen i staden stena henne till döds, eftersom hon genom att hora i sin fars hus har gjort vad som är en vettlöshet i Israel. Du skall utrota det onda ur folket. (5 Mos 22:20-21)

Om en orörd flicka är trolovad med en man och en annan man träffar henne i staden och ligger med henne där, skall ni föra ut båda till stadsporten och stena dem till döds, flickan därför att hon inte ropade på hjälp inne i staden, och mannen därför att han lägrade en annans kvinna. Du skall utrota det onda ur folket. (5 Mos 22:23-24)

Därför skall jag samla alla de älskare som har njutit din gunst, vare sig du tyckt om dem eller inte. Från alla håll skall jag samla dem, och jag skall blotta ditt sköte för dem, så att de ser dig i all din nakenhet. Jag skall döma dig som man dömer äktenskapsbryterskor och mörderskor. Du skall få känna av min vrede och min svartsjuka. Jag skall prisge dig åt dem, och de skall rasera din offerhöjd och jämna dina kullar med marken. De skall slita av dig kläderna och ta dina praktfulla smycken, tills du ligger där alldeles naken. De skall båda upp en skara mot dig, som skall stena dig och stycka dig med sina svärd och bränna ner dina hus. De skall verkställa domen över dig i många kvinnors åsyn. Jag skall göra slut på ditt horande, och du skall inte längre ge några gåvor. (Hes 16:37-41)

Så säger Herren Gud: Båda upp en skara mot dem och utlämna dem åt skräck och plundring. Skaran skall stena dem och stympa dem med sina svärd, döda deras söner och döttrar och bränna ner deras hus. (Hes 23:46-47)

3) Två youtube videodokument

4) SYRIA bans the burka and niqab Read more

5) MUSLIM WOMAN TELLS THE TRUTH ABOUT ISLAM on TV. Länk

6) Banning the burka is not racist – it’s a kindness Länk

7)
Why I, as a Muslim, am launching a campaign to ban the burka in Britain Länk
Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2695181/Why-I-Muslim-launching-campaign-ban-burka-Britain.html#ixzz3AizJKFIj

8) Facebook ”Ban the Burka” länk

Om borjeperatt

Börje Peratt born in Sweden 1949, producer, writer, filmmaker, director, composer and human scientist received his professional education at The Dramatic Institute, Stockholm (1975). Master degree in Education and a Bachelor in Psychology (Stockholm University). Background in Swedish Public Broadcast Radio and Swedish Public Broadcast Television. Scientific project "On Origin of Consciousness" is published in three books. Invented a Life Compass and teaches Leadership.
Detta inlägg publicerades i Islam, Religion och märktes , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Stening

  1. Humann skriver:

    ”People like [ISIS] ultimately fail. Because the future is won by those who build and not destroy,” Obama said.

    Read more: http://www.businessinsider.com/obama-statement-on-james-foley-death-isis-2014-8#ixzz3B2GEkBGK

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s