Kvackaren Peter Olausson

Dokumentärfilmen Läkaren som vägrade ge upp, IMDb  Svensk Filmdatabas, var tänkt att bli ca 50 minuter men blev 1 tim och 52 min och har gått för utsålda hus där recensionerna varit överväldigande.

Peter Olausson ordf Vetenskap och Folkbildning Göteborg fr 2015 (Wikimedia Commons Foto: Albin Olsson)

Peter Olausson ordf Vetenskap och Folkbildning Göteborg fr 2015 (Wikimedia Commons Foto: Albin Olsson)

Peter Olausson en faktoid

Det har visat sig att Vetenskap och Folkbildnings (VoFs) ordförande i Göteborg, Peter Olausson, reagerat med kritik mot skaparen av filmen. Han påstår att jag tror på chemtrails. Vilket inte är sant.

Olausson kallar sin blogg Faktoider (Peter Olaussons bloggar)

En faktoid är osanning som behandlas som en sanning.

Jo så är det. Jag har bevisligen tagit ställning mot dessa chemtrailsteorier i ett antal artiklar. Så att han beskyller mig för motsatsen bevisar att han inte bara är en faktoid personifierad han är en pseudoskeptiker

Ordet pseudoskeptiker syftar på en person som driver ett osunt skeptiskt tänkande, som har inget att göra med ett utforskande sinnelag, öppenhet och vetenskaplighet.

Peter Olausson kallar gärna andra kvackare. Vad är då han som saknar kvalitet, kunskap och kompetens inom de områden han anser sig kunna ha en uppfattning om.

Att han skickar ut sina politruker för att störa en filmvisning visar bara på ytterligare egenskaper som står i strid med mänskliga rättigheter om mötesfrid och yttrandefrihet. Han är i sann mening en antihumanist.

Vi som gjort filmen fortsätter glädja oss åt erkännanden från publik, läkare och professionella filmare. Filmen utgör ett starkt belägg för att vi måste komma till rätta med de osunda kopplingarna mellan VoF, Dan Larhammar, läkemedelsindustrin, medier och myndigheter. Olausson faller på sitt eget grepp men är liksom Larhammar inte ofarlig för det. Skadekryp kan gör stor skada innan de avlägsnas.

Börje Peratt

LÄNKAR
Chemtrails – jetflygets avgaser inget annat, Börje Peratt, Debatt, 17 aug, 2013
Chemtrails eller Tors åskvigg, Börje Peratt, Debatt, 6 aug, 2013
Dr Enby utsatt för en klassisk sammansvärjning som i en Hollywood-film  Newsvoice, 30 Jun, 2016,
Peter Olaussons tendentiösa ”Faktoider” om NewsVoice och problemet med tvivelsjuka Newsvoice

Peter Olausson (skeptiker) Vetapedia

Om borjeperatt

Börje Peratt born in Sweden 1949, producer, writer, filmmaker, director, composer and human scientist received his professional education at The Dramatic Institute, Stockholm (1975). Master degree in Education and a Bachelor in Psychology (Stockholm University). Background in Swedish Public Broadcast Radio and Swedish Public Broadcast Television. Scientific project "On Origin of Consciousness" is published in three books. Invented a Life Compass and teaches Leadership.
Detta inlägg publicerades i Antihumanister, Dokumentär, Vetenskap och Folkbildning, Vetenskapliga inkvisitionen och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Kvackaren Peter Olausson

  1. Pingback: Peter Olausson VoF utnyttjar Viralgranskaren för att sprida osanningar | Börje Peratt utforskare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s