Är alternativ medicin i fara?

Kommer VoF lyckas slå ut alternativ medicin med hjälp av press, SVT, SR och Socialdemokratisk minister?

Dan Larhammar angriper alternativmedicin i SVT Aktuellt. Det lyfter frågan om vilka som vinner på hans och VoFs aktioner. [1]

Dan Larhammar har haft fritt tillträde till både SR och SVT och får regelbundet bre ut sin okunskap inom områden där han saknar kompetens, liksom andra voffare som rymdfararen Fuglesang som dock förlorat mycket trovärdighet efter spektaklet i Almedalen.  Hans sluddrande I SVT direktsänd Debatt ”opåverkad” av homeopatiska sömnmedel [2] gjorde honom till åtlöje och han föll pladask från sin rymdfararpiedstal. När man ville bygga upp honom igen fick han delta i ”Smartare än en femteklassare”. Denna strategi ser vi regelbundet och den kräver folk med synnerligen goda kontakter och påtryckningsmetoder i mediavärlden.

Professor Martin Ingvar har efter fiaskot med Osher Centrum [3] misslyckats i ett försök till en liknande metamorfos. Trots att FP gav honom uppdraget att utreda skolan så är trovärdigheten fortsatt försvagad, så det lär ta tid. Men det finns en dold uthållig makt som ständigt försöker få in sina voffare i olika program så vi lär inte ha sett det sista av Martin Ingvar.

”Skavlan”, ”Fråga doktorn”, vetenskapsredaktionerna och i stort sett vilket program som helst på SVT och SR kan plötsligt besökas av voffare som får fritt fram att beskylla andra för fusk och bedrägeri när det i själva verket är just det VoF och dess associerade sysslar med. VoF fick tidigare oerhört mycket mediautrymme även i tidningar vilket är uppenbart i propagandan mot homeopati. Googlar man Fuglesang och homeopati visas mängder av länkar till försvar för VoFs jippo och att Homeopati inte skulle ha någon effekt. Pseudikerna trodde de skulle fira julafton men fick istället en rejäl näsbränna.

Smittskyddsinstitutets Annika Linde styrde under hela svininfluensahoaxen över SVT Text-TV som blev Smittskyddsinstitutets propagandaverktyg. Lindes ihopsnickrade siffror kunde ersätte de faktiska och ändra på det Text-TV lagt upp från forskare. Anders Tegnell har gjort motsvarande på Lindes tjänst och basunerade vintern 2014 ut att en som dött i påstådd svininfluensa är starten på en ny pandemi. Ja han svänger sig fortfarande med det begreppet fast det aldrig varit en pandemi. Syftet är att skrämma befolkningen till lydnad och ta vaccin. Men effekten av ”Vargen kommer!” har istället gjort allmänheten misstänksam mot all slags vaccin.

Anna Bäséns journalistik är köpt propaganda!

Under april 2014 publicerade Anna Bäsén artiklar mot naturmedicin i Expressen åtföljda av Larhammars krav på lagar mot kvacksalveri. Dessa lagar finns redan!
Det finns absolut tveksamheter hos en del alternativa utövare men att blanda ihop dem med seriösa är som att låta Lex Maria-fall representera all sjukvård. Så vad låg då bakom denna plötsliga Expressenkampanj? De så kallade alternativen anses av mörka krafter vara hot (mot kapitalvinst) och därför motarbetar man dessa kompletteringar för hälsovården. I stora delar av världen ser man naturmedicinen som ett naturligt komplement inom läkarvården. I Sverige motarbetas det av det skolmedicinska etablissemanget med stöd av delar av pressen, SVT och SR.

En mycket rimlig fråga till Anna Bäsén är varför hon inte undersöker läkemedel och metoder som gör oerhört mycket större skada på samhälle och folkhälsa såsom Tamiflu (svininfluensamedicin) och en rad andra läkemedelsprodukter. Sanningen är att man biter inte i den fot som föder en. Samma fråga går till Stina Näslund på produktionsbolaget Filt som gör program för Sveriges Radio. Näslund har gjort över 300 program av Kropp och Själ sedan 2004. Jag hittar inget kritiskt om Tamiflu eller massvaccineringen och inget om ”själ” heller för den delen. Bäséns och Näslunds så kallade journalistik är snarare propaganda som kan liknas vid den som makten använder för att förtala människor, pulvrisera sanningen och skrämma grupper som råkar tänka eller vara annorlunda.

När EU nu kräver att Sverige tar ställning till naturmedicinens vara eller icke vara är det förståeligt att VoF och läkemedelsindustrin aktiverar alla sina mörka krafter för att slå ut alternativen och tillförskansa sig fullständigt monopol.

Med en debattartikel idag 14 jan 2015 i Expressen skriver Gabriel Wikström (S), Sveriges Folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister att:

… den pågående processen om att få slut på decennier av särbehandling genom ständiga beslut om undantag från det ordinarie regelverket för läkemedel. De grundläggande principer som gäller i svensk och europeisk läkemedelslagstiftning ska tillämpas även på antroposofiska preparat.

I detta läge kan vi lita på att Wikström utsätts för påtryckningar från VoF-håll. Och eftersom Vof en gång startats av S kan vi räkna med risk för snedvriden behandling.

Börje Peratt

Referenser
1) Med utdrag ur tidigare artikel VoF – Mörkrets krafter som ger en bakgrund fokuserar denna artikel på dagsläget.
2) Video: Christer Fuglesang sluddrar efter homeopatisk överdos, Torbjörn Sassersson, Newsvoice, 8 Juli, 2011.
3) Osher Centrum granskas av professor Johan Thyberg, KI, Newsvoice, 8 Nov, 2011
4) Osher Centrum: KI vill inte besvara fler frågor – Lokaler låsta och skylten är borta Newsvoice, 11 Feb, 2013

Om borjeperatt

Börje Peratt born in Sweden 1949, producer, writer, filmmaker, director, composer and human scientist received his professional education at The Dramatic Institute, Stockholm (1975). Master degree in Education and a Bachelor in Psychology (Stockholm University). Background in Swedish Public Broadcast Radio and Swedish Public Broadcast Television. Scientific project "On Origin of Consciousness" is published in three books. Invented a Life Compass and teaches Leadership.
Detta inlägg publicerades i Alternativ Medicin, journalistik, Media, Pseudoskepticism och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Är alternativ medicin i fara?

  1. Pingback: Helandevård och beprövad erfarenhet | Börje Peratt utforskare

  2. Pingback: Kontrollen över vår hälsa | Börje Peratt - Debatt

  3. Pingback: Striden mellan vårdfilosofier och skolmedicin | Börje Peratt utforskare

  4. Pingback: Holistisk medicin – Kontrollen över vår hälsa — Humanism & Kunskap

  5. Pingback: Ny kampanj för att berika läkemedelsindustrin! | Börje Peratt - Debatt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s