Richard Dawkins – psykopati

Dawkins citerar Hitler

Dawkins citerar Hitler


Richard Dawkins is a psychopath är en artikel av Joxua Luxor. Författaren gör en skarp psykolingvistisk analys av Dawkins texter och uttalanden. Bland annat då Dawkins försvarar pedofili.

Att Dawkins citerar Hitler utan att nämna källan är väl klokt. Att han läst och tagit intryck av Hitler är väl knappast något han vill redovisa. Joxua har tagit flera skärmdumpar där Dawkins avslöjar sin rasism i uttalanden som:

Anti-ateism är kodord för att vara anti-vit.

Lånad auktoritet

”En av Dawkins kommunikationsstrategier är att låna auktoritet från andra coola människor för att göra egna idéer verka mer ”inne”. Han använder Beatles sånger för att stödja sina påståenden som att utan religion skulle det inte finnas något våld. Eftersom det inte skulle finnas någon klick eller grupper av människor som inte håller med eller slåss mot varandra. Inte bara är detta påstående obevisat, att en värld utan religion skulle vara en fredlig värld, men han ignorerar det faktum att av staten påtvingad ateism alltid har misslyckats, och har alltid förknippats med våld och illdåd mot mänskliga rättigheter.” (Sovjet och dess lydländer, Nordkorea, Polpotstyret osv)

– Sedan motsäger Dawkins sig själv igen genom att skapa en annan liten klick eller grupp av personer som är kontradiktoriskt med alla andra …

”I själva verket har organiserade ateister jämförts med vallning av katter, eftersom de tenderar att tänka självständigt och inte anpassar sig till auktoriteter. Men ett bra första steg skulle vara att bygga upp en kritisk massa av dem som är villiga att ”komma ut”, och därigenom uppmuntra andra att göra det. Även om de inte kan skyfflas, kan katter i tillräckligt antal göra en massa buller och de kan inte ignoreras.” (― Richard Dawkins, The God Delusion)

Med denna text ger Dawkins stöd till pseudoskeptikernas förföljelser av andra och han är gurun som de andra lyssnar på och följer nu när Kurtz är död och fyra nyateister blivit tre. Dawkins har förvandlat självständiga katter till lydiga predatorer som utför hans dekret.

DDawkins försvar för pedofili

Dawkins försvar för pedofili

”Han bara inte kommer att ge upp sitt försvar för pedofili. Lägg märke till förändringen i berättelsen, första gången det hände honom använde han orden ”sätta händerna i mina shorts” och sedan nämnde han det igen och den här gången var det, ”att sätta händerna i kläderna” han använder vaga tautologier för att få det hela att verka mer harmlöst, och få det till att verka mer rimligt än det är.”

Joxua säger sig ha – ”tillbringat mycket tid med att studera hur psykopater som Hitler kom till makten, hur de kommunicerar ofarlighet, och hur de passerar ditt hotfilter, och sedan kommer in bakom dig och får dig att göra sitt smutsiga arbete.” Det vi ser hos VoF följare i Sverige.

”Det snabbaste sättet att få en grupp människor att nå en känsla av enighet är att ingjuta en gemensam känsla av lidande .., och så använder han hela sin vetenskapliga auktoritet för att få dem att attackera fiender [oskyldiga enskilda med andra uppfattningar och trosföreställningar], medan han stannar hemma och ”milt” förför dina barn.”

Ja det är väl så man kan se att nyateisterna förförts in i antihumanismen.
Hela texten som denna artikel är underlag för här: Länk

Psykopati kan betraktas som en genetisk överförd sjukdom eller ärvd. Emedan pedofili torde vara effekten av att själv blivit utnyttjad och kränkt. Att som Dawkins förmildra agerandet reser undringar.

Börje Peratt

Länkar:
DELANY DEAN, JD, PhD Narcissism, Psychopathy, and Evil LÄNK

Psykopati en sjukdom med makt länk

Om borjeperatt

Börje Peratt born in Sweden 1949, producer, writer, filmmaker, director, composer and human scientist received his professional education at The Dramatic Institute, Stockholm (1975). Master degree in Education and a Bachelor in Psychology (Stockholm University). Background in Swedish Public Broadcast Radio and Swedish Public Broadcast Television. Scientific project "On Origin of Consciousness" is published in three books. Invented a Life Compass and teaches Leadership.
Detta inlägg publicerades i Richard Dawkins och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Richard Dawkins – psykopati

 1. Pingback: Psykopati en sjukdom med makt | Medvetandets Uppkomst

 2. MD.Don skriver:

  Hi, excellent site! Om Dawkins ar psykopat rade inga tvivel. Jag har last flera artiklar av dig. Du ar en sann journalist och vetenskapsman. Tack for analysen av antihumanism och formningar i Sverige. Undrar om VOF som jag sett att du skrivit om. Har pa Facebook sett en David Eskilsson som tycks ha ledande skeptic roll. En inkvisitor som en journalist kan belysa.

  • borjeperatt skriver:

   Tack Don,
   När det rör enskilda företrädare för VoF tillhör Eskilsson VoF´s ledargarnityr. Han är möjligen fortfarande ordförande för VoF Göteborg (Svenska västkusten) Han har en viktig del i Wikipediaguerillan som under lång tid manipulerat wikipedia artiklar. Som du säger en inkvisitatör och politisk historierevisionist.

 3. Pingback: Forskning och beprövad erfarenhet | Börje Peratt utforskare

 4. Pingback: Humanism – kärlekens universella kraft 2. — Humanism & Kunskap

 5. Pingback: Den besatta Randi | Börje Peratt utforskare

 6. Pingback: James Randi och Rickard Dawkins förhållande till pedofili | Börje Peratt utforskare

 7. Jag tycker inte Dawkins försvarar pedofili. Vad han gör är att sätta olika pedofil brottslighet på en skala, ungefär såsom domstolar betraktar olika brott olika allvarligt. Jag har läst hans bok ”The God Delusion” och Dawkins framstår för mig som en person som är moralfilosofiskt medveten. I de Youtube-klipp jag sett framstår han som något homosexuell, kanske som ett resultat av att han gillade att bli utsatt för pedofili av äldre pojkar på en engelsk skola för pojkar, vad vet jag?

 8. Pingback: Problemet med [ny]ateism | Börje Peratt utforskare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s