Skeptiker-hydran: CSICOP under förfall

IHEUHYDRA2CSICOP den internationella skeptikerhydrans ideologiska moder föll i bitar från start. Ändå kunde Paul Kurtz [1] dess initiativtagare fortsätta bygga ett världsherravälde av intoleranta okunniga pseudoskeptiker vars psykopatgen har frodats i förföljelser och psykiska övergrepp mot människor med enligt dem felaktig uppfattning, tro och livsåskådning.

Här uppstod också de fyra nyateistiska ryttarna [2], debunkers/bedragare som James Randi [3] och en uppsjö av näthuliganer, stalkers och mobbare som underminerat människans och samhällets viktigaste dimension, sann humanism, andlighet och kärlek. De har istället försökt ersätta det med antihumanism (IHEU), materialism och hat.

På senare år har en grupp forskare och vetenskapsmän börjat samla sig för att bemöta CSICOP som till och med trängt in i vetenskapsakademier inte minst den svenska [4]. Man kan fråga sig varför samhällets fria tänkare och forskare över huvud taget ska behöva underkasta sig detta försvar gentemot denna förfärliga hydra. Jo svaret är att pseudoskeptikerna med sin internationella organisation växt sig till en maktfaktor som har haft till avsikt att underminera sådan forskning som är ägnad att bygga människa och samhälle. Det finns en infernalisk drivkraft hos CSICOP som används till att exempelvis förstöra ”fiendens” rykte genom mediaspektakel, kampanjer, artiklar och genom historierevision.

I Sverige drivs antihumanismen av Bonnierpressen där Expressen och Dagens Nyheter har blivit ett instrument för den svenska delen av antihumanismen. Internationellt och i Sverige använder man också och har organiserat sig i en Wikipediaguerilla [5]. CSICOP är i Sverige representerat av VoF, Vetenskap och Folkbildning [6] och av Sturmarks [anti]Humanister.[7][8]
Frågan är nu om motattacken från Skeptical about Skeptics har börjat bära frukt. Ja författaren till artikeln: ”Har CSICOP förlorat trettioåriga kriget?” menar det (publiceras inom kort på denna Utforskarblogg).

Jag är inte säker på att CSICOP har förlorat men de är skadeskjutna. Samtidigt har de ett stöd av en hydra [9] av maktmänniskor, företag och aktörer inte minst inom läkemedelsindustrin. Skälet till det är att industrin behöver en befolkning som köper deras produkter och inte försöker hela sig med god livsföring, alternativ medicin eller genom inre helande kraft. En alldeles övervägande del av världens befolkning har i sig naturligt medmänsklighetens sanna humanism. Den försöker antihumanismen slå hål på genom mental manipulation och skadegörelse.

Läkemedelsindustrin å andra sidan iscensätter labbframtagna influensor (Svininfluensan ett exempel) för att kunna pracka på stater och samhällen vacciner för miljarder.

Att myndigheter och media, särskilt Public Service och Bonnierpressen ställer sig bakom denna infernaliska propaganda är ytterligt besvärande.

Vad som också är försvårande är att denna antihumanism har stöd av (oförstående) följare och supporters inte minst upphöjda artister och författare. Men det hade även Nazismen på fyrtiotalet. Så visst finns det människor som kan vara framgångsrika men som ändå inte förstår vad de stöder och ger sig in på.

Många som gått in i antihumanismens rörelser gör det av ilska över intolerant religion och vidskepligt flum men de har då inte förstått att andlighet och sann humanism utövas av medkännande människor över hela världen som bekänner sig till Gud som både kan ha religion som utgångspunkt men inte behöver ha någon religiös förankring. Naturligtvis finns det alla sorter av troende liksom ateister. Det finns också goda och samhällsuppbyggande exempel på religiös utövning. Där intoleransen göds får vi de urartade uttrycken. Det är fruktansvärt att vi har religioner som både i sina skrifter och bland utövare anser sig ha rätt att förtrycka, plåga och döda människor av orimliga orsaker. Det är då förståeligt att döma ut religion som ett gift för folket.

Jag anser sharia vara helvetet på jorden. Utifrån det perspektivet finns en omänsklighet som på ytan tycks värre än det som VoF och Sturmarks (anti)humanister representerar. Men framtiden lär visa vad som är värst.

Att lämna den antihumanistiska sekten är inte heller helt lätt vilket [anti]humanisternas ungdomsordförande fick känna av när hon hoppade av Unghum. [10][11]

Strategin för antihumanisterna kallas entrism, det innebär att man tar sig in i myndigheter och företag och arbetar sig uppåt för att ta över dessa organisationer. Deras plan är världsherravälde. Gnom övertagande av Världshälsoorganisationen WHO kan de vara på god väg.

Börje Peratt

1) Den ateistiska skeptikerrörelsens tillkomst
Börje Peratt Blogg Tillkomsten av CSI nyateistisk rörelse
2) Richard Dawkins Wikipedia historieförfalskning
3) James Randi – avslöjad
4) Näthat toppen på isberget Del 9 – Vetenskapsakademin nyateismens forum
5) Pseudoskeptikernas wikipediaguerilla
6) VOF bevakar journalister
7) Fullt möjligt förena tro och vetenskap
8) VoF – Mörkrets krafter
9) Näthat toppen på isberget Del 8 – Näthatets hydra
10) Nu gör jag slut med Humanisterna
11) Peter Illi Schedvinaffären

Om borjeperatt

Börje Peratt born in Sweden 1949, producer, writer, filmmaker, director, composer and human scientist received his professional education at The Dramatic Institute, Stockholm (1975). Master degree in Education and a Bachelor in Psychology (Stockholm University). Background in Swedish Public Broadcast Radio and Swedish Public Broadcast Television. Scientific project "On Origin of Consciousness" is published in three books. Invented a Life Compass and teaches Leadership.
Detta inlägg publicerades i CSICOP och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Skeptiker-hydran: CSICOP under förfall

 1. Pingback: Centern har frångått sina grundvärden, hur har det gått till? | Börje Peratt utforskare

 2. Pingback: Återta Centern till sin ursprungliga vision! | Börje Peratt utforskare

 3. Pingback: Journalister i ledband | Börje Peratt - Debatt

 4. Pingback: Erik Enbys kamp mot hydran! | Justitiemordet

 5. Pingback: Erik Enbys idé om C-vitamin får 2017 stöd i ett stort antal vetenskapliga studier. | Börje Peratt utforskare

 6. Pingback: Grönsaker och citrusfrukter mot inflammation i blodet | Läkaren som vägrade ge upp

 7. Pingback: Valfrihet förutsätter insikt om val och ansvar för att tillhandahålla stabilitet

 8. Pingback: Kan kärlek överlista hydran? | Börje Peratt utforskare

 9. Pingback: Hydran en samlad kraft mot vår hälsofrihet | Börje Peratt utforskare

 10. Pingback: Skeptisk om skeptiker – Skeptical about Skeptics – Vetamera

 11. Pingback: Skeptisk om skeptiker – Skeptical about Skeptics — Humanism & Kunskap

 12. Pingback: Antihumanismen bakom Covid 19? | Börje Peratt utforskare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s