Anmälan till åtal för förtal!

Med denna ordalydelse torde VoF dominera som rättshaverist.

Med denna ordalydelse torde VoF dominera som rättshaverist.

Med denna ordalydelse från åklagarmyndigheten torde VoF och dess anonyma näthuliganer dominera domstolarna som rättshaverister.

TEXT-TV 30 aug 2015
Falska utpekanden är förtal
* Att på nätet utpeka någon som brottsling är normalt sett förtal. * Initiativet till åtal för förtal ligger vanligtvis hos den utsatte om inte personen är under 18 år.
* I vissa fall får uppgifter om en person spridas men då ska de vara sanna och spridningen rimlig.
* Under 2014 gavs utökade möjligheter att väcka allmänt åtal för förtal och förolämpning.
* Maxstraffet för grovt förtal är i dag två års fängelse.
Källa: Åklagarmyndigheten, Polisen

Om borjeperatt

Börje Peratt born in Sweden 1949, producer, writer, filmmaker, director, composer and human scientist received his professional education at The Dramatic Institute, Stockholm (1975). Master degree in Education and a Bachelor in Psychology (Stockholm University). Background in Swedish Public Broadcast Radio and Swedish Public Broadcast Television. Scientific project "On Origin of Consciousness" is published in three books. Invented a Life Compass and teaches Leadership.
Det här inlägget postades i näthuliganism, Nättroll och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Anmälan till åtal för förtal!

 1. lars magnusson skriver:

  Stå för vad du skriver och anmäl dem då!

 2. borjeperatt skriver:

  Någon Eva-Britt Holgersson har blivit pissed of och anklagar texten ovan för okunskap om åtalsgrunder. Snälla lilla Eva-Britt, texten kommer från Åklagarmyndigheten och dess ansats och innehåll stämmer mycket väl in på VoFs profil och den problematik som kännetecknar antihumanismens verksamhet (föreningar här). Är det så att du blir upphetsad av dessa fakta föreslår jag en behandling mot förnekelseproblematik.
  Blir du upphetsad över att det sedan något år dragits åt hårdare tag mot denna destruktiva verksamhet så föreslår jag att du byter sandlåda. Eller pröva saklighet och dialog.

 3. Robert skriver:

  Det är mycket bra att VoFfarna bör se sig om lite noggrannare. Det duger inte att vara idiot längre.

 4. borjeperatt skriver:

  Lägger upp inledningen till en artikel från IFI

  Nu börjar Världen att stoppa näthatet
  Redaktören
  2015-07-06
  + LAGAR

  Det började med Nya Zeeland

  Nya Zeeland förbjöd näthat för ett tag sedan, där de värsta näthatarna kan få flera års fängelse, och nu vill beteendevetaren Nina Jansdotter att Sverige skall följa efter. Nina tycker det är glädjande att ett land äntligen vågat ta tag i problemet. Hon tycker det är bra att denna lag visar att det är lika illa att kränka någon på nätet som mellan fyra ögon. Nina Jansdotter har själv blivit utsatt för mycket svårt näthat.

  Förändringar pågår över hela Världen

  Mårten Schultz som är professor i civilrätt vid Stockholms universitet och säger att den här typen av lagstiftning en del av en global trend där flera länder är på gång att införa hårdare tag mot näthatet, bland andra USA, England och Israel. Schultz tycker dock att lite näthat inte är så farligt. Det är ett typiskt tyckande av en person som trubbats av genom närhet av mycket näthat. Vi däremot vet att också ”lite” näthat kan avliva en människa och det borde en person som Mårten Schultz både förstå och vilja stoppa.

  Utredning pågår i Sverige

  Just nu pågår en utredning om rätten att inte bli kränkt och i integritetsfrågor. Enligt Mårten Schultz räcker de lagar vi har att stoppa näthatet men det brister i tillämpningen av lagarna. Vi håller med Mårten på den punkten och den enskilt största bromsklossen mot att ta itu med näthatet är åklagarnas olagliga regel att det först måste vara av ”allmänt intresse” innan de beordrar utredningar. Eftersom inget näthat enligt åklagarna aldrig kan uppnå ”allmänt intresse” är förtalslagarna i praktiken satt ur spel. Vi får se vad utredningen om att stoppa näthat kommer fram till och hur mycket åklagarna kommer att sätta sig på tvären mot dess resultat.

  Majoriteten vill förbjuda näthat

  Aftonbladet frågade sin läsare ”Borde Sverige också lagstifta mot nätmobbning?”. Så här såg svaren ut när jag tittade senast:

  – Ja, den måste stoppas 78%

  – Nej, lagarna vi redan har räcker 22%

  Resultatet talar sitt tydliga språk: En betryggande majoritet vill stoppa näthatet! Lägg märke till att alla vill stoppa näthatet men en majoritet vill stärka lagen.

  / REDAKTÖREN IFI

 5. borjeperatt skriver:

  Eva-Britt Holgersson, du kan inte bli anmäld eller fälld för att du är obegåvad. Endast om du begår en kriminell handling. Läs åklagarmyndighetens text tills du förstår den.

 6. göran wisselqvist skriver:

  det är ju helt klart att näthat uthängning med namn gör det att tiden för agerande står i fokus .tycker kanske verktygen är trubbiga å byråkratin kring denna problematik borde vässas med tank e på den mängd offer som här finns.å främst lidande för omgivande familjer mm ett förtydligande i frågan är klart välkommet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s