Ogudaktig tro?

Idag har jag på min blogg ”Funderingar och intryck” just funderat över Ogudaktiga religioner eller snarare religionsutövningar.

Det fick mig nu att lite snabbt via google undersöka läget särskilt i Sverige och det fanns några uttryck som lagts som referenser.

Här hemma tycks det annars mest handla om böneutrop som ”politik eller religion”. Själv kan jag tycka att den typen av ljudstörande marknadsföring, som inte är godkänd enligt svensk lag, inte automatiskt har tillstånd bara för att den råkar vara religiös.

Ulla Johansson går ut med en debattartikel om att ”Vårt samhälle präglas av en kristen offensiv”.
Jag vet inte vilka paranoiska glasögon hon har på sig men den verklighet jag betraktar är snarare att antihumanisterna dominerar med den slags intolerans som också hon är ett uttryck för.

Nästan samtliga kristna troende jag möter är livrädda för att avslöja sin tro öppet. De känner då att de riskerar att bli hudflängda i media och anser sig riskera att förlora sina jobb.

Att SVT släpper fram Ulla Johanssons propaganda ligger helt i linje med att SVT och SR domineras av den rigida intoleransens ateism, i Sverige representerat av Vof och antihumanisterna. Så jag måste fråga vem/vilka i toppen på SVT och/eller i dess styrelse är det som banar vägen för dessa intoleransens huliganer i program och i redaktioner?

Börje Peratt

Referenser
SVT
Alexander Bard tror – men inte på en gubbe

SVT Få unga anser att religion är viktigt

Om borjeperatt

Börje Peratt born in Sweden 1949, producer, writer, filmmaker, director, composer and human scientist received his professional education at The Dramatic Institute, Stockholm (1975). Master degree in Education and a Bachelor in Psychology (Stockholm University). Background in Swedish Public Broadcast Radio and Swedish Public Broadcast Television. Scientific project "On Origin of Consciousness" is published in three books. Invented a Life Compass and teaches Leadership.
Detta inlägg publicerades i Antihumanister, Religion och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ogudaktig tro?

  1. Pingback: Andlig krigare besegrar intolerans | Börje Peratt - Debatt

  2. Magnus Johansson skriver:

    ”Att SVT släpper fram Ulla Johanssons propaganda ligger helt i linje med att SVT och SR domineras av den rigida intoleransens ateism, […]”

    Det är ju en konstig form av ateism eftersom den inte vill säga sanningen om islam. Christer Sturmark är ett utmärkt exempel på det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s