Lasse Strömberg (V): ”lågpannad kretin”

Lasse Strömberg (Vänsterpartist): ”lågpannad kretin” kanske är ett tilltalsord som Lasse Strömberg kastar ur sig (Lasses Blogg) då han inte förstår. Lustigt nog använder han en lågpannad reptil som foto av sig själv på Facebook.

Lasse Strömberg lågpannad

Lasse Strömberg lågpannad

För några år sedan skrev jag en artikel i SvD som gav bakgrunden till Förbundet (anti)Humanisterna, ”Fullt möjligt förena tro och vetenskap”. I den redogjorde jag för historiska fakta och för hur antihumanisterna uppstått, kapat humanism och byggt den skeptikerrörelse och som av sina avhoppade grundare kom att kallas pseudoskeptiker?.

person som driver ett osunt skeptiskt tänkande, som har inget att göra med ett utforskande sinnelag, öppenhet och vetenskaplighet

Lasse Strömberg (V)
Lasse Strömberg (V) har uppenbarligen reagerat på begreppet nyateism och går till attack på författaren som reder ut hur det uppstått. Nyaetism myntades 2007 då fyra kända företrädare för skeptikerrörelsen kom att kallas Nyateismens fyra ryttare.  Se Richard Dawkins Wikipedia historieförfalskning.

Lasse irriterar sig över om det finns någon skillnad på ateism och nyateism. Skillnaden är att man kan vara ateist och tolerant mot andra troende detta gäller inte för nyateister.

De förespråkar att religion inte ska tolereras utan istället konfronteras, kritiseras och utsättas för rationella motargument var än religiösa uttryck förekommer.

Lasse Strömbergs oförmåga till rationella motargument får honom mer att likna en obildad pöbel. Att som Lasse rikta vrede mot den som redovisar fakta kan ju hänga samman med traditionell kommunistisk historierevisionism.

Lasse Strömberg reagerar också på begreppet huliganrörelse och undrar om någon sett Christer Sturmark och andra springa omkring på gatorna. Se VoF – Mörkrets krafter.

Huliganismen har genom nätet visat prov på olika uttryck men deras uppträdande innebär också att smyga in på möten och störa sammankomster. Förutom det är de således mycket aktiva på nätet och begreppet som jag myntat näthuliganism står för inte bara näthat utan också kontroll av wikipediaartiklar under den gemensamma wikipediaguerillan.

Själva begreppet nät används för att definiera sammanhanget näthuliganism, det som Lasse Strömberg själv gör sig skyldig till. Lasses ovilja eller oförmåga att förstå begrepp kan hänga samman med att ”livets skola” inte givit honom tillräckligt eller att det helt enkelt saknas förmåga. Hjärnbrist tycks känneteckna näthuliganer.

Näthuliganismen är ett nytt begrepp och ofta är den förenad med en ansiktslös anonymitet. Här frodas människans lägsta egenskaper och tack vare googles gränslöshet blir effekten på denna huliganism förstärkt.

Man brukar säga att näthuliganismens utövare har enbart den ickeempatiska och okänsliga vänsterhjärnan påslagen och (V) kanske står för just det i Lasses fall. Se mer: ”Näthuliganismen missbrukar yttrandefriheten”.

Börje Peratt

Om borjeperatt

Börje Peratt born in Sweden 1949, producer, writer, filmmaker, director, composer and human scientist received his professional education at The Dramatic Institute, Stockholm (1975). Master degree in Education and a Bachelor in Psychology (Stockholm University). Background in Swedish Public Broadcast Radio and Swedish Public Broadcast Television. Scientific project "On Origin of Consciousness" is published in three books. Invented a Life Compass and teaches Leadership.
Detta inlägg publicerades i näthuliganism och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s