Erik Enbys idé om C-vitamin får 2017 stöd i ett stort antal vetenskapliga studier.

Stockphoto från filmen Läkaren som vägrade ge upp (2016)

Medicin har tidigt definierats som en kunskap och praktik som ägnar sig åt att förhindra, diagnostisera och behandla sjukdomar.

Dr Erik Enby har kompletterat sina behandlingar med högvärdiga vitaminer och mineraler och han anser den högkvalitativa C-vitaminen vara kungsvägen till hälsa. Ett stort antal studier från 2017 visar nu att Enby kan ha haft rätt hela tiden. Googla vitamin c study cancer. Det ger över 1, 5 miljoner träffar med studier som sammantaget visar att högkvalitativ C-vitamin i höga doser har god effekt även vid behandling av cancer.

Enby har under lång tid motarbetats av tunga krafter som har bestraffat honom bl a genom att dra hans läkarlicens.  Bevisen mot Enby är påhittade och saknar substans.

Jag gör filmen Justitiemordet/Sista striden för att visa hur förföljelsen av Enby gått till och vilka som ligger bakom och samtidigt vill jag tydliggöra vårdens och läkarens roll och hur den nu har undergrävts av en hydra. 

Läkareden som förebild

Hippokrates kallas ”läkekonstens fader”. Hans idéer om helhetssyn banade väg för läkarens etik och den läkared som fortfarande idag, i många länder, svärs av utbildade läkare. I Sverige har staten tagit bort den ritualen fastän många vill återinföra den.

Hippokrates betonade att läkaren i första hand skulle använda sig av medel som inte skadade kroppen.
Dr Erik Enby har denna grundsyn, han anser att även om man måste operera bort alltför sjuka delar av en organism så kan man förbereda och eftervårda en sådan insats:

”… genom att med olika infektionshämmande substanser påverka de vävnadsförstörande mikrofloror som förekommer i kroppsvätskor och vävnader vid olika former av kronicitet. Detta kan uppnås med olika slags mineraler och även med hjälp av vitaminpåverkan i hög dosering.”

Dr Enby har på detta sätt behandlat människor med allt från kroniska sjukdomar till cancer och resultaten har, jämfört med sjukvårdens traditionella insatser, varit enastående.

Trots sina framgångar med behandling av patienter har Enby således bestraffats och pådrivande bakom detta är en hydra där VoF (Vetenskap och Folkbildning) är ett av huvudena. (Du ser dem skymta i postern)

VoF – med bitter eftersmak

När jag har intervjuat några av dem som startade föreningen ångrar de sig och tycker att VoFs utveckling är ”gräääslig!” Och man är bekymrad över vissa ”fanatiska personer”.

Dan Larhammar (tidigare ordförande i VoF) är apotekare, har ingen erfarenhet av sjukvård och han går bevisligen enbart läkemedelsbolagens intressen (Larhammar Consulting). Larhammar har genom sina aktiviteter blivit den Onde som utgör ett svårt hot inte bara mot läkare som Erik Enby utan också mot patientsäkerheten.

IVO  (Institutionen för Vård och Omsorg) ska försvara patientsäkerheten. Det tycks som att myndigheten övergett sitt uppdrag om det förekommer något som hotar läkemedelsindustrins intressen. Och här har VoF (Vetenskap och Folkbildning) under drygt 30 år haft en aktiv roll.

Dan Larhammars vinklade lögner mot Enby är grundlösa och vittrar sönder i förtal. Kommer Eriks kamp mot denna hydra att sluta med att den dräps?

Public Service deltar i detta elaka spel. När jag kontaktat SR och SVT så har de ignorerat filmen Läkaren som vägrade ge upp, om Dr Enby med ord som ”det är han som botar cancer med C-vitamin va?”

Det finns ingen lag på att läkare måste använda sig av läkemedelsindustrins produkter som dessutom kan vara både farliga för patienten och otillräckliga med alla sina biverkningar. Läkemedelsindustrins motiv är dock inte tvärsäkert att göra människor friska utan vi kan i deras strategi se att motivet är att tjäna pengar på sjukdom.

Kungliga vetenskapsakademin har närt en orm vid sin barm. Skeptikerföreningen VoF är propagandaapparat som utnyttjas för att säkerställa kassakon, den sjuka patienten.

Hydran har Socialstyrelsen, IVO och HSAN som exekutionspatruller. De använder mantrat ”vetenskap och beprövad erfarenhet” som slagträ, men av skäl som vi alla förstår så utesluter man sådan vetenskap och beprövad erfarenhet som går mot läkemedelsindustrins kommersiella intressen.

IVO och HSAN har tjänstvilligt gått läkemedelsindustrins ärende och förklarat läkare som Enby laglösa, dragit deras läkarlegitimation och orsakat rättsskandaler som nu måste få konsekvenser för de ansvariga.

Hydrans ondskefulla beteende är evidensbaserat och det vet vi av beprövad erfarenhet.

Börje Peratt

Justitiemordet-Vittnet som försvann

Erik Enbys kamp mot hydran!

http://blogg.karinbjorkegrenjones.se/tag/borje-peratt/
https://fethalsa.wordpress.com/tag/borje-peratt/

Om borjeperatt

Börje Peratt born in Sweden 1949, producer, writer, filmmaker, director, composer and human scientist received his professional education at The Dramatic Institute, Stockholm (1975). Master degree in Education and a Bachelor in Psychology (Stockholm University). Background in Swedish Public Broadcast Radio and Swedish Public Broadcast Television. Scientific project "On Origin of Consciousness" is published in three books. Invented a Life Compass and teaches Leadership.
Det här inlägget postades i Alternativ Medicin, medicin och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Erik Enbys idé om C-vitamin får 2017 stöd i ett stort antal vetenskapliga studier.

  1. Ping: Grönsaker och citrusfrukter mot inflammation i blodet | Läkaren som vägrade ge upp

  2. Ping: Nya forskningsresultat ger stöd till Erik Enbys teori om inflammationer i blodet — Humanism & Kunskap

  3. Ping: När sanningen stirrar i vitögat underlättar skygglapparna — Humanism & Kunskap

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s