Jantelagen – vanföreställningar och misstro

Efter att under nu sju år ha fördjupat mig i antihumanismens vanföreställningar  som rör vetenskap och verklighetsbeskrivning så kommer 2017 att bli året då alternativisterna hamnar under lupp.

De vars åsiktsfrihet varit en del av anledningen till senare års engagemang har röster som uppvisar en märkbar och rent makaber förmåga att förvandla fakta till ”alternativa fakta” med Trumpadministrationens ord.

Nu när våren 2017 alla förutsättningar finns för att samla sig och göra något konstruktivt så kliver istället fram tendenser som riskerar att splittra alternativiströrelsen och försvaga den och VoF och antihumanismen kan jubla.

Jag minns hur man på 1960 och 70 talet skojade om svenska kommunisters oförmåga till samspel och citatet att ”vänsterrörelsen förökar sig genom delning”. Ser vi inte motsvarande genom sönderdelningen av hälsorörelsen idag.

Jag hade i och för sig sett oroväckande moln och även drabbats av det då vi initierade Demokraterna för några år sedan. Då var det några självpåtagna maktfullkomliga inom alternativiströrelsen som med grova medel attackerade det och kallade det för etablissemangets förlängda arm och andra märkliga påståenden.

I samma veva som ”På fri sikt” och ”2 opinion” lanserade anarkism och frihet från etablissemanget klev man själva rakt in i antihumanismens maktfullkomlighet.

Jo därifrån jag minst av allt förväntat mig påhopp kom det rusande som en ilsken tjur. Jag började då fundera över om det fanns en avundsjuka med i spelet. En Jantelag som ville förhindra att någon tassar in på deras revir.

Nu har jag valt att konfrontera detta alternativistfenomen och det blir tydligt att man svänger sig med liknande mantran som ältas om och om igen. Det som för några decennier sedan kallades samhällets fel kallas idag etablissemanget och så lägger man till mainstreammedia MSM som enbart påstås redovisa etablissemangets världssyn. Ja kanske är det så.

Det senare kan jag därför i och för sig hålla med om och har skrivit ett antal artiklar om detta förhållande. Bonnierpressen släpper inte genom någonting som luktar kritik mot VoF, Larhammar eller antihumanismen. Slutsatsen blir att Bonnierpressen har blivit antihumanismens språkrör.

Men alternativisternas utsvävningar i ”alternativa” förklaringar blir ibland så fantasifulla och verklighetsfrämmande att man inser att de inte bygger sina påståenden på fakta utan just på ”alternativa fakta” som vi vet oftast är lögner och i bästa fall halvsanningar. I sina illa underbyggda konspirationsteorier kan man förneka förintelsen med påståenden som att det kan inte ha mördats x miljoner judar under andra världskriget eftersom det bara bodde några hundratusen i Tyskland. Då har man således missat att den slutgiltiga lösningen gällde hela Europas judar och andra i det 1000-åriga Naziriket oönskade individer. Främlingsfientligheten går det dock inte att ta miste på. Granskar man deras favorit Trump så finns där likheter med Hitler. Hitler skapade också jobb genom motsvarande arrangemang som Trump. Hitler skulle också göra upp med korruption och etablissemang. Det är bara det att båda ägnat sig åt ett etablissemang som vann på deras krigsrustning. Att framställa Trump som korruptionens kombatant minner om Hitlers ledmotiv.

Uttala en lögn, gör lögnen större upprepa den och till slut går folket på lögnen.

Med dagens teknik kan seriösa forskare och journalister ganska snabbt avslöja sanning och lögn. Politifact har konstaterat att Trump till mer är 90% far med osanning, därefter i stigande grad från halvsanningar till rena lögner.

Trump har gjort vita huset och politiken till en familjesak. Det är så diktatorer uppträder. Det finns också här likheter med hur Hitler tog över Tyskland genom att följarna i sin blindhet lät sig luras av drömmar om ett stor-Tyskland som skulle upprätta tyskarnas heder. Även dessa tongångar går igen i Trumps svada. ”Make Amerika great again” och skandera; ”USA – USA – USA.
Historielösa debattörer och tyckare missar vad som ligger bakom Trump och luras av vissa uttalanden att tro att detta megaEgo skulle göra något för annat än sig själv.

Det ska bli intressanta att se om kopplingarna till rysk underrättelsetjänst avslöjas än mer och får Trump på fall för statsfientligt agerande under valet.

För egen del blir 2017 året då Trump utgör en vattendelare. Har man inte omdöme att inse vad karln står för så rymmer jag det fältet. Dock fortsätter jag att kommentera.

Börje Peratt

Denna artikel skrevs 5 maj 2017 och publicerades först 3 mars 2018.

Om borjeperatt

Börje Peratt born in Sweden 1949, producer, writer, filmmaker, director, composer and human scientist received his professional education at The Dramatic Institute, Stockholm (1975). Master degree in Education and a Bachelor in Psychology (Stockholm University). Background in Swedish Public Broadcast Radio and Swedish Public Broadcast Television. Scientific project "On Origin of Consciousness" is published in three books. Invented a Life Compass and teaches Leadership.
Detta inlägg publicerades i Alternativister, Antihumanister, Politik och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s