Gudspartikel!

Vetenskapen befinner sig idag på den yttersta grenen och här möts kvantfysiker, hjärnforskare, psykologer och kemister som vill få svar på sina frågor.
Utmaningar som sporrar till nya upptäckter för att förstå sammanhang på väg mot tvärvetenskapliga och holistiska insikter.
Något som en rationell materialistisk ateism är fullständigt ointresserad av och inte heller vill stötta men måste man motarbeta det?

Ovanstående citat är hämtat från en debattartikel skriven innan media ropar ut Nu har forskare äntligen funnit ”gud-partikeln”, Cern jublar i skuggan av ny partikel, Bevis för Higgs partikel.

Min artikel med rubriken Humanismen, vems röst, ifrågasätter antihumanismernas och Nyateisternas vilja att undersöka världen i en sann vetenskaplig anda. Istället präglas man av fördomar och förutfattade meningar i en uppenbar pseudovetenskaplig krympande värld som hindrar nyfikenheten och det holistiska tänkandet.

I spetsen på denna småsinta inriktning finner vi dem som Voffare och antihumanister ser upp till nämligen Richard Dawkins: ”Hjärnan är en räknemaskin” | SvD och Nobelpristagaren Martinus Veltman som starkt betvivlar Higgs existens. De menar att standardmodellen saknar något annat än Higgspartikeln. Som vaddå? De har inga som helst förslag men deltar i huligankörens upprörda röster för att man nu kommit något på spåren som kan förklara sammanhang.

Kommentarerna domineras också av de upprörda voffarna/antihumanisterna som avvisar fynden och framförallt avvisar smeknamnet ”Gudspartikeln”. Detta är faktiskt riktigt roligt. Tänk att det kanske finns något som kullkastar småsinta trosföreställningar. Tänk om tanken eller en önskan kan påverka skeendet.

Tänk om Newsmill publicerar min artikel som visar sig hyperaktuell.

Yttrandefriheten blir ett problem då Sturmark attackerar media och redaktörer som släpper fram avvikande uppfattningar. Han angrep dem som gjorde filmen om Ambres och förespråkade yrkesförbud. Han lyckades få en redaktör på en stor tidning att säga att publiceringen av en av mig författad artikel, som replik på en Sturmarksartikel, kan ha varit ett misstag. Dessa övergrepp mot redaktörer är naturligtvis kränkningar mot mänskliga rättigheterna och yttrandefriheten.

Men jag tror det blir svårt att stoppa Cern laboratoriets pressreleaser och inte ens DN´s vetenskapliga redaktion kan förneka världsnyheten även om man bara gör en notis av den och kallar publiceringen och upptäckten ett misstag. Visst blir det intressant att se hur pseudikerna sållar ut sig själva.

Börje Peratt

Om borjeperatt

Börje Peratt born in Sweden 1949, producer, writer, filmmaker, director, composer and human scientist received his professional education at The Dramatic Institute, Stockholm (1975). Master degree in Education and a Bachelor in Psychology (Stockholm University). Background in Swedish Public Broadcast Radio and Swedish Public Broadcast Television. Scientific project "On Origin of Consciousness" is published in three books. Invented a Life Compass and teaches Leadership.
Det här inlägget postades i Vetenskap och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Gudspartikel!

 1. thommym skriver:

  Varmt idag?

 2. Peter Olausson skriver:

  Var avvisar ”voffare/antihumanister” upptäckten?

 3. thommym skriver:

  Jag läste just igenom alla kommentarerna. Jag tycker mig kunna konstatera att ett gäng som man kan hänföra till ”voffare” och ”Humanister” (medlemmar i förbundet Humanisterna) försöker påvisa viktigheten i att denna foskning utförs och de bemöter ett antal fel och brister i artikeln. Dessutom bemöter de rena dumheter från individer som verkar vara mindre intresserade av hur verkligheten hänger ihop.

  • borjeperatt skriver:

   Den. arroganta och nedlåtande tonen i flera kommentarer åtföljs ofta av ”oseriöst” även då det rör forskarna. Denna forskning rör ju således ”hur verkligheten hänger ihop”. Läser man artikeln borde man vara intresserad av det. /Börje

 4. Ping: Humanismen, vems röst? « Börje Peratt – Debatt

 5. Ping: Kaos är granne med Gud « Börje Peratt

 6. borjeperatt skriver:

  Jag fick ett tips från Per Weslien over there: Mr. Kaku, a professor of theoretical physics at CUNY, is author of ”Physics of the Future: How Science Will Shape Human Destiny and Our Daily Lives by 2100” (Doubleday, 2011). Kolla hans egen blogg den är mycket informativ om hur försöket är upplagt och hur det har gått till. Länk nedan. /Börje

  MICHIO KAKU http://online.wsj.com/article/SB10001424052970204026804577098382660789136.html

 7. borjeperatt skriver:

  I min forskning om Medvetandets Uppkomst finns antaganden och frågeställningar som kan få om inte bekräftelse så i alla fall stöd av den forskning som nu presenteras om Higgs Boson.

  ”Den hävdar ingen annan Gud än att skapandet finns i allt, i minsta organism.”
  Succébo-Fröet till Framgång (Provläs) sid 10. ”I begynnelsen var icketomheten, men redan här fanns vågen som kunde övergå till en partikel. Vågen är som en energi som omvandlas till partikeln där den ger både intention och liv.”
  http://www.bokus.com/bok/9789197788014/succebo-froet-till-framgang/

  /Börje

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s