Nära döden-Upplevelse (NDU) beviset.

Människan har i alla tider haft en tro på att det finns en själ, en andra sida. Denna tro behöver inte omfatta en tro på Gud, liksom att den som tror på Gud inte behöver tro på själavandring eller en andlig värld.

Det finns gott om människor som inte tror på någonting. Några av dem har rent av bestämt sig för att de finns inte, varken Gud eller själ. Det är ur vetenskapligt perspektiv en pseudoskeptisk hållning och mot vetenskapens principer. Eftersom ingen kan bevisa att dessa fenomen inte existerar.

Rapporter från Nära döden-upplevelser (NDU) är det metafysiska indiciet för oberoende sinnen och en ickefysisk existens.

Sådana påståenden är utmanande både för grupper som är djupt religiösa och ickereligiösa skeptiker. De som vill veta mer om extrasensorisk varseblivning riskerar således att bli behäftade med diverse nedsättande omdömen. Religiösa kan lätt avfärda studier om NDU som ockultism och klentrogna står på andra sidan och dömer ut dem som villfarelser.

Barnläkaren Melvin Morse som rapporterat om NDU bland cancersjuka barn kallar det kvantmedvetande men begreppet tycks ha olika definitioner och förklaringsmodeller därför väljer jag bort det begreppet och använder istället genomgående oberoende medvetande.
Ett allt större antal sjukhusrapporter visar att individer som befunnit sig bortom medvetande och förklarats både kliniskt döda och hjärndöda ändå har hört och sett vad som försiggått i rummet.  Hjärtläkaren Sam Parnia har kommit till slutsatsen att det finns ett medvetande utanför hjärnan.

Den stora mängden rapporter om NDU visar inte bara på ett medvetande som fungerar då människan är i koma, utan till och med då ingen hjärnverksamhet kan registreras.

Filmproducenten och författaren Chris Carter (känd för Arkiv X och Millenium) hävdar att:
-”konsekvent, reproducerbara bevis har redan lagts fram. Om detta var något annat område för vetenskaplig sammanställning av framlagda data skulle ifrågasättandet ha lösts för decennier sedan.”

Naturligtvis finns det risk för att häcklarna hävdar att Chris Carter  mer håller på med fiction än facts. Faktum är att han i praktiken är vetenskapsman som bygger sina historier på fakta. Men måste presentera dem som film och historier eftersom de inte skulle accepteras annars.

Kersti Wistrand har forskat på ämnet i många år men eftersom det är så trångt i Sverige har hon tvingats utomlands och i Ryssland funnit stöd för denna forskning. Hon har framförallt fokuserat på kvinnor som föder barn, en process som framkallar extraordinär fysisk och psykisk ansträngning och som utsätter en del kvinnor för livsfara.

Vi har med stor spänning sett fram emot presentationen av hennes mångåriga forskning och den är nu på väg:

Wistrand K. Swedish – Russian Research: Near Death Experiences and other transpersonal experiences among women during childbirth.

Tolv Sinnen

Mina egna studier på området NDU publiceras också inom kort  inom ramen för boken Tolv Sinnen. Den kommer i Maj 2012 och finns då på flera nätförlag såsom på Bokus, Adlibris, Bok.nu.

I Tolv Sinnen använder jag rapporter och dokumentation för att påvisa möjligheten av en själ och en andra sida. Att upplevelsen finns i hjärnan är säkerställt. Att denna entitet lever utanför kroppen är också säkerställt. Om den fortsätter leva då kroppen är död tycks också vara säkerställt.

Min term för sådan varseblivning är oberoende sinnen, därför att man är oberoende den fysiska kroppen. Det är varken övernaturligt eller paranormalt utan fullständig normalt och naturligt givet situationen.

Tolv Sinnen är andra delen i trilogin ”Om Medvetandets Uppkomst”.

Börje Peratt

Om borjeperatt

Börje Peratt born in Sweden 1949, producer, writer, filmmaker, director, composer and human scientist received his professional education at The Dramatic Institute, Stockholm (1975). Master degree in Education and a Bachelor in Psychology (Stockholm University). Background in Swedish Public Broadcast Radio and Swedish Public Broadcast Television. Scientific project "On Origin of Consciousness" is published in three books. Invented a Life Compass and teaches Leadership.
Det här inlägget postades i Medvetandets Uppkomst, Psykologi, Tolv Sinnen, Vetenskap och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Nära döden-Upplevelse (NDU) beviset.

  1. Ping: Bevis « Börje Peratt

  2. Ping: Vetenskap som folkbildning har trampat snett … igen | Börje Peratt utforskare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s