Toward a Science of Consciousness avslutningsdag

Lördagens tema blev synkronitet. Hade inte tänkt åka in till Frescati pga av förkylning men så väcktes jag av min kollega från radion och studiekamrat på Dramatiska Institutet Peter Meyer. Hans ansikte och röst manade upp mig. Har före denna vecka inte haft Peter i åtanke på nästan 10 år, sedan hans allt för tidiga bortgång endast dryga 50 år gammal.

Hörde: ”Stöd och Initiativ” och så kom knackningen i väggen för att tala om, jodå det är möjligen inte bara din fantasi.

Så jag åkte in och hann precis med slutet på Peter Fenwicks föreläsning om döden (NDE expert). Hans tankar ligger nära mina om ”oberoende sinnen” och jag fick en chans att ställa just den frågan.

Fenwick svarade: ”Jag pratade just med Dr. Deepak Chopra om det men vi såg svårigheter i hur en sådan forskning skulle finansieras”.

Annika Doping på scenen gör som vanligt en mycket bra insats som moderator. Med så pass komplicerade teorier lyckas hon ändå ställa bra frågor. Och jag tänkte att det vore bra att kolla om jag skulle åta mig att köra henne efteråt. Det var en fråga som ställts till volontärerna.

Så går jag förbi vad som verkar vara en inspelningsstudie. Kunde inte låt bli att titta in. Jodå där var något av ett tekniskt kaos och frustration och stress vibrerade. Hörde att det var mickproblem så jag föreslog en lösning som slutade med att jag blev ”bomoperatör”.

Hade tidigare lyssnat på några av de tunga elefanterna inom kvantforskning och medvetande, Stuart Hameroff och Roger Penrose och hade önskat få en djupare förklaring till deras tankar och slutsatser kring ”quantum consciousness”.

Hela inspelningsarrangemanget var en förberedelse för att Annika Dopping skulle intervjua Hameroff och Penrose!!! Med micken i hand hamnade jag på första parkett. Man diskuterade bland annat om att det behövs ett vetenskapligt genombrott, en ”mind revolution” som kan vägleda forskningen mot att förklara medvetandets märkligheter. Jag skulle vilja säga den gränslösa kommunikationens märkligheter.

Min kommande bok ”Tolv Sinnen” tycks ligga rätt i tiden:)

Annonser

Om borjeperatt

Börje Peratt, producer, writer, filmmaker, composer, artist and human scientist born in Sweden 1949 received his professional education at The Dramatic Institute, Stockholm (1975). He has also a Master degree in Education and a Bachelor in Psychology (Stockholm University). Works also as director and cameraman. He has produced radio reportage, for Swedish Public Broadcast Radio and documentaries, shorts, and TV-series for Swedish Public Broadcast Television. He has also made movie feature, musicals and drama for the theater. His scientific project "on origin of consciousness" is published in three books. Invented a Life Compass and teaches leadership.
Det här inlägget postades i Psykologi, Seminarium, Utbildning, Vetenskap och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s