Toward a Science of Consciousness

En internationellt seminarievecka på Stockholms Universitet 2-8 maj 2011

Christer Perfjell, Mind Event har lyckats organisera en imponerande seminarievecka med över 200 forskare från hela världen. Många ligger i framkant när det gäller kvant, hjärna och varseblivning föreläser (program). Fick sent klart för mig detta event och anmälde mig som volontär. Får skylla på att jag suttit på min kammare för att slutföra min egen 20-åriga forskning ”Om medvetandets uppkomst”.

Succébo-Fröet till framgång, första delen i en trilogi kom från tryckeriet veckan innan konventet och den andra Tolv Sinnen är på G. Och Försök Igen är också skriven till 75%. I allt korrarbete är det lätt att hamna i ett tunnelseende och nästan missa den fantastiska möjligheten att träffa folk som ju forskat på det jag nu presenterar och varav jag refererar till flera av dem. Tajmingen är således extraordinär. Tack Helene Lundgren för att du tipsade.

Som volontär var jag beredd att göra det man bad mig om och då jag guidade en moderator till en föreläsningssal sprang koordinatorn ifatt mig och undrade om jag kunde ta över och köra tekniken där. Visst sa jag och frågade moderatorn vilket ämne som gällde. ”Quantum”! Det märkliga med detta var att jag på morgonen hade önskat mig att få delta på ett seminarium om detta ämne och plötsligt kom det helt naturligt.

Tack vare att jag fick hjälpa flera föreläsare att mata fram sina bilder blev fokuset på föreläsningen intensiv. Den finske hjärnforskaren Matti Bergström och amerikanen Casey Blood gav i praktiken stöd till de slutsatser jag själv kommit fram till. Tror jag? För säkerhets skull ber jag dem kolla och ska försöka inleda en dialog.

Casey Blood har skrivit ”The Way from Science to Soul; Integrating Physics, the Brain, and the Spiritual Journey”.

Matti Bergströms och Pia Ikonens ”Growing People” är ett stöd för de slutsatser jag presenterar i tredje boken i trilogin ”Försök igen”.

Annonser

Om borjeperatt

Börje Peratt, producer, writer, filmmaker, composer, artist and human scientist born in Sweden 1949 received his professional education at The Dramatic Institute, Stockholm (1975). He has also a Master degree in Education and a Bachelor in Psychology (Stockholm University). Works also as director and cameraman. He has produced radio reportage, for Swedish Public Broadcast Radio and documentaries, shorts, and TV-series for Swedish Public Broadcast Television. He has also made movie feature, musicals and drama for the theater. His scientific project "on origin of consciousness" is published in three books. Invented a Life Compass and teaches leadership.
Det här inlägget postades i Om medvetandets Uppkomst, Toward a Science of Consciousness och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s